Wat zijn de top vijf superfoods?

Superfoods zijn voedselrijke voedingsmiddelen die in vele vormen voorkomen, waaronder eiwitten uit plantaardige en dierlijke bronnen, volle granen, groenten en fruit, boerenkool, spinazie, broccoli, sla (geen ijsberg of romaine), mosterd, paksoi, saladegroenten. Deze omvatten broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool, boerenkool, koolrabi, mosterdgroenten, radijs en rapen. Ze zijn een uitstekende bron van vezels, vitamines en fytochemicaliën, waaronder indolen, thiocyanaten en nitrillen, die sommige soorten kanker kunnen voorkomen. In dit geval zijn „superfoods” voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen die een flinke dosis vitamines en mineralen leveren.

Air-Fryer Geroosterde zalm met gebakken balsamico-spinazie. Zoete aardappelen staan al lang op de lijst met superfoods, en niet voor niets. Wortelen, bieten, pastinaak, aardappelen en yams zijn allemaal soorten wortelgroenten die het menselijk leven honderden jaren en door menig strenge winter hebben ondersteund. Als je het South Beach Diet volgt, voeg je gezonde vetten zoals avocado toe aan je maaltijdplan.

De helft van een avocado is gelijk aan één portie. Deze supervis is een superfood, mede dankzij de hart-gezonde omega-3-vetzuren, die ook het zenuwstelsel ten goede komen en ontstekingen helpen verminderen door aandoeningen zoals artritis. Zalm is ook rijk aan het mineraal selenium, dat je schildklier helpt goed te functioneren en de hormonen reguleert die je lichaam vertellen hoe en wanneer je eiwitten, vetten en koolhydraten moet gebruiken. Walnoten zijn niet alleen een solide bron van omega-3-vetzuren, die worden toegeschreven aan zowel de gezondheid van het hart als de geheugenfunctie, maar bevatten vitamines, mineralen en fytonutriënten, waaronder antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen die bescherming bieden voor uw immuunsysteem en andere belangrijke systemen in uw lichaam.

Als je het South Beach Diet volgt, is één portie walnoten één ounce, of ongeveer een kwart kopje. Hier zijn 5 superfoods om op te letten om je gezondheidsspel een boost te geven. Avocado's zijn een klassiek superfood dat elke maaltijd bij elkaar kan brengen. Ze zijn heerlijk, rijk aan voedingsstoffen en een goede bron van gezonde vetten.

Avocado's helpen je onbedwingbare trek te beteugelen en je een vol en tevreden gevoel te geven terwijl je toch de voedingsvoordelen biedt die je in andere superfoods kunt zien. Avocado's zijn ook stellaire kaliumaanbieders die één avocado eten, voldoet aan 20% van uw voorgestelde dagelijkse kaliuminname. Ze bevatten meer kalium dan bananen, die vaak worden gezien als een topaanbeveling voor met kalium gevuld voedsel. Kalium is cruciaal voor het reguleren van alle cellen in ons lichaam en is een belangrijk ingrediënt voor het metabolische proces.

Het zijn ook veelzijdige superfoods die dienen als bijgerecht of topping bij elke maaltijd. We raden de „Chorizo Avocado Toast” aan voor het ontbijt of met avocado's in ons Chick'n Loempia-recept voor een vullende lunch of diner. Het is belangrijk om een gezond evenwicht te bewaren met alles wat je in je lichaam stopt, inclusief vloeistoffen, daarom hebben we groene thee toegevoegd als superfood van hoge kwaliteit. In tegenstelling tot andere theesoorten heeft groene thee een specifiek teeltproces dat het mogelijk maakt om bepaalde voedingsstoffen te behouden.

De bladeren worden rauw geroosterd, wat varieert van de procedures die worden gebruikt voor het zwarte en oolong-team, en beschermt de voedende eigenschappen van de thee. Net als de meeste andere populaire superfoods is groene thee gevuld met antioxidanten en andere voedingsstoffen die onze kwaliteit van leven verbeteren. Maar de specifieke antioxidanten in groene thee, catechinen genaamd, zijn vooral nuttig voor onze wellness-inspanningen. Catechinen kunnen helpen de omvang van bepaalde tumoren te verminderen, kankercellen te doden en het algehele risico op (bepaalde) kankers zoals borst- en maagkanker te verminderen.

De catechines in groene thee hebben ook de extra bonus dat ze onze mondgezondheid helpen door de groei van bacteriën te verminderen die leiden tot halitose of slechte adem. Hoewel frisdrank drinken als je je misselijk voelt misschien een contra-intuïtieve manier lijkt om maagproblemen te bestrijden, is er een reden waarom drankjes zoals ginger ale zo succesvol zijn in het voorkomen van misselijkheid en andere soortgelijke symptomen. Gember, meestal gezien in wortel- of kruidenvorm, bevat chemische verbindingen die de effecten van misselijkheid, braken en reisziekte verminderen. Het kan ook helpen bij het verlichten van indigestiesymptomen door veilig te werken om het verteringsproces te versnellen.

Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,. Bessen zijn een voedingskracht van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Het sterke antioxidantvermogen van bessen gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en andere ontstekingsaandoeningen (4,.

Bessen kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van verschillende spijsverterings- en immuungerelateerde aandoeningen wanneer ze worden gebruikt naast traditionele medische therapieën (. Of je er nu van geniet als onderdeel van je ontbijt, als dessert, op een salade of in een smoothie, de gezondheidsvoordelen van bessen zijn net zo veelzijdig als hun culinaire toepassingen. Bessen zitten vol voedingsstoffen en antioxidanten die bepaalde ziekten kunnen voorkomen en de spijsvertering kunnen verbeteren. Groene thee komt oorspronkelijk uit China en is een licht cafeïnehoudende drank met een breed scala aan geneeskrachtige eigenschappen.

Groene thee is rijk aan antioxidanten en polyfenolische verbindingen die sterke ontstekingsremmende effecten hebben. Een van de meest voorkomende antioxidanten in groene thee is de catechine, epigallocatechinegallaat of EGCG. EGCG is waarschijnlijk wat groene thee zijn schijnbare vermogen geeft om te beschermen tegen chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker (7,. Onderzoek wijst ook uit dat de combinatie van catechines en cafeïne in groene thee het bij sommige mensen een effectief hulpmiddel kan maken om af te vallen (.

Groene thee is rijk aan antioxidanten met veel gezondheidsvoordelen, waaronder mogelijke kankerpreventie. Eieren zijn van oudsher een controversieel onderwerp geweest in de voedingswereld vanwege hun hoge cholesterolgehalte, maar ze blijven een van de gezondste voedingsmiddelen. Hele eieren zijn rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, choline, selenium, vitamine A, ijzer en fosfor. Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks de angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.eieren kunnen bij sommige mensen „goed HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen.

Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten en unieke antioxidanten). Onderzoek wijst uit dat het regelmatig eten van eieren uw risico op hartaandoeningen of diabetes niet verhoogt. Peulvruchten, of peulvruchten, zijn een klasse plantaardig voedsel dat bestaat uit bonen (inclusief soja), linzen, erwten, pinda's en alfalfa. Peulvruchten zijn een rijke bron van B-vitamines, verschillende mineralen, eiwitten en vezels.

Onderzoek wijst uit dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook gezond gewichtsbehoud bevorderen, vanwege hun vermogen om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Peulvruchten zijn rijk aan veel vitamines, eiwitten en vezels. Ze kunnen sommige chronische ziekten voorkomen en gewichtsverlies ondersteunen. Noten en zaden zijn rijk aan vezels, vegetarische eiwitten en hart-gezonde vetten. Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant is dat, hoewel noten en zaden calorisch dicht zijn, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20).

Noten en zaden zitten vol vezels en hart-gezonde vetten. Ze kunnen uw risico op hartaandoeningen verminderen en gewichtsverlies ondersteunen. Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Knoflook is een plantaardig voedsel dat nauw verwant is aan uien, prei en sjalotten. Het is een goede bron van mangaan, vitamine C, vitamine B6, selenium en vezels.

Knoflook is een populair culinair ingrediënt vanwege zijn uitgesproken smaak, maar het wordt ook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale voordelen. Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, en het ondersteunen van de immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Knoflook is een voedingsrijk voedsel dat wordt gebruikt voor zijn medicinale voordelen voor eeuwen. Het kan nuttig zijn voor het ondersteunen van de immuunfunctie en het verminderen van uw risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker. Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2) Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten verminderen, zoals hartziekten, dementie en bepaalde kankers (32, 33, 3.Studies tonen aan dat curcumine effectief kan zijn bij de behandeling en preventie van chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes (35, 3.Het kan ook wondgenezing en pijnvermindering helpen (37, 3.Het is een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren, die bekend om een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen (3.Het opnemen van zalm in uw dieet kan ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen en u helpen een gezond gewicht te behouden (40).

U kunt mogelijke negatieve effecten vermijden door uw consumptie van vis te beperken tot twee tot drie porties per week (4.Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren). Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen. Het is rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten (4.Het eten van avocado kan het risico op hartaandoeningen, diabetes, metabool syndroom en bepaalde soorten kanker verminderen (44, 45, 4.Ze zijn ook een goede bron van carotenoïden, een soort antioxidant die uw risico op bepaalde soorten kan verminderen van kanker (4.Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten. Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Hoewel het gehalte aan voedingsstoffen varieert afhankelijk van het type, bevatten paddenstoelen vitamine A, kalium, vezels en verschillende antioxidanten die niet aanwezig zijn in de meeste andere voedingsmiddelen (4.Interessant is dat het eten van meer paddenstoelen wordt geassocieerd met grotere consumptie van groenten in het algemeen, wat bijdraagt aan een over het algemeen voedzamer dieet (50).

Vanwege hun unieke antioxidantgehalte kunnen paddenstoelen ook een rol spelen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van bepaalde soorten kanker (49, 50, 5.Een ander superkenmerk van paddenstoelen is dat landbouwafvalproducten worden gebruikt om ze te laten groeien). Dit maakt paddenstoelen tot een duurzaam onderdeel van een gezond voedselsysteem (50). Sommige van deze verbindingen kunnen ook uw risico op kanker, hartaandoeningen, obesitas en diabetes verminderen (5.Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten). Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde.

Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn. Eieren zijn zo voedzaam dat ze vaak multivitamine van de natuur worden genoemd. Veel onderzoeken tonen aan dat het regelmatig eten van eieren de gezondheid kan verbeteren.

Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde. Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren. Champignons zijn al duizenden jaren een hoofdbestanddeel in de traditionele Chinese geneeskunde. En nu hebben we moderne wetenschap om de effecten van deze verbazingwekkende schimmels te verklaren, die, afhankelijk van de soort, onze immuunactiviteit kunnen stimuleren, omleiden of moduleren.

Degene die ik het leukst vind is maitake, ook wel hen-of-the-woods of chicken-of-the-woods genoemd. Ze maken niet alleen heerlijke taco's, maar ze kunnen ook Th1-cytokinen verhogen, die de cellulaire immuunrespons helpen stimuleren bij het bestrijden van bacteriële infecties. Ten slotte is er de reishi-paddenstoel, waarvan in verschillende onderzoeken is aangetoond dat het de Th1-cytokinerespons verhoogt en chemotherapeutische geneesmiddelen effectiever maakt. Bovendien bevorderen extracten van reishi de immuunrespons tegen bepaalde stammen van het herpesvirus.

Reishi-paddenstoelen hebben een harde buitenschaal waardoor ze oneetbaar zijn, dus capsules zijn de handigste vorm. Gember heeft verschillende sterke ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. De pittige, aromatische wortel bevat verbindingen die gingerolen worden genoemd, die veelbelovend zijn bij het voorkomen van hart- en vaatziekten door oxidatieve stress in bloedvaten te verminderen, evenals ontstekingen in het hartgebied. Studies tonen aan dat gemberextract kan helpen bij het voorkomen van door alcohol veroorzaakte leverziekte en ook de nierschade kan blokkeren die wordt veroorzaakt door chemotherapiemedicijnen.

Ik raad gember vaak aan aan patiënten met misselijkheid, een opgeblazen gevoel en andere GI-klachten door onevenwichtigheden in hun microbioom. Je kunt verse gember opnemen in hartige gerechten, smoothies en gemberthee, of een gemberfles pakken (te vinden in veel sapbars en cafés) om gewoon te drinken of te verdunnen in water. NRF-2 kan een rol spelen bij het verminderen van ontstekingen die worden gezien bij veel ziekten zoals kanker, chronische obstructieve longziekte en leverziekte. Gezien het feit dat curcuminesupplementen de beste manier zijn om deze gunstige verbinding te krijgen.

Voor de algemene gezondheid raad ik ongeveer 1.000 milligram per dag aan in verdeelde doseringen. Bessen lijken ook goed te zijn voor onze ouder wordende hersenen. Daarom zijn ze een belangrijk onderdeel van het MIND-dieet, dat zich richt op voedingsmiddelen die neurodegeneratieve vertraging bestrijden. Andere „hersen-gezonde voedingsmiddelen uit dit hersengezonde dieet zijn groenten, bonen, volle granen, noten, zeevruchten en gevogelte.

Alicia Arbaje, MD, D. Voeg ze toe aan je havermout of smoothies. Vis zoals zalm, kabeljauw, tonijn en forel zijn een magere bron van eiwitten, die ouderen nodig hebben om spieren te behouden of terug te krijgen. Bernard raadt aan om elke dag vijf tot zes gram eiwit te fotograferen, of het nu gaat om zeevruchten, gevogelte, noten, zaden, sojaproducten of mager vlees.

Vis is ook een goede bron van vitamine B12, een voedingsstof die alleen in dierlijk voedsel voorkomt en die we moeilijker kunnen opnemen naarmate we ouder worden. Noten en zaden zijn ook belangrijke bronnen van gezonde vetten. Het zou tijd kunnen zijn om deze kleine calciumrijke wrongel een vaste plaats op het weekmenu te geven. Maar in plaats van dat te doen, eet je kwark.

Het bevat ook veel calcium en vitamine D. B12, calcium en vitamine DEexperts zijn het eens over een „food-first” -benadering, dus u wilt over het algemeen proberen uw voedingsstoffen uit hele voedingsmiddelen te halen voordat u supplementen gebruikt. Maar omdat veel van degenen ouder dan 50 met name tekort schieten op B12, beveelt de National Institutes of Health iedereen ouder dan die leeftijd een B12-supplement te nemen. De Tufts Food Pyramid for Older Adults stelt ook voor om uw arts te vragen naar het toevoegen van calcium en vitamine D.

Rosenbloom adviseert om dagelijks een multivitamine te nemen die is geformuleerd voor iemand ouder dan 50 en is „USP-geverifieerd”, getest door de non-profit United States Pharmacopeia. Leden kunnen 50% besparen op lenzen op sterkte. Superfood is een term die doorgaans wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschrijven die rijk zijn aan vitamines, mineralen en voedingsstoffen. Al eeuwenlang worden paddenstoelen beschouwd als een superfood en worden ze nog steeds gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om het lichaam te reinigen en de levensduur te bevorderen.

In de jaren twintig publiceerde de United Fruit Company een reeks kleurrijke advertenties over de gezondheidsvoordelen van bananen, onderzoek waarin de voordelen van bananen werden beschreven, en al snel werd de tropische vrucht het eerste voedsel met het label superfood, volgens de Harvard T. Dit superfood functioneert dus als meer dan alleen een trendy toast-topping; het kan je helpen gezonde eetpatronen te ontwikkelen waar ons lichaam van nature aan gewend is. Net als superfoods zijn oude granen een ander modewoord dat bepaalde granen en zaden zoals boekweit, farro en quinoa op de markt brengt als voedzamer dan moderne gewassen. Acai-bessen, avocado's en bosbessen zijn andere voorbeelden van voedingsmiddelen die zijn gestegen tot de status van superfood, met claims voor gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van het risico op kanker en hartaandoeningen.

Maar als immunoloog en arts voor functionele geneeskunde ben ik hier om je te vertellen dat elk voedingsrijk voedsel dat rijk is aan vitamines en mineralen een immuun superfood is. De gezondheidseigenschappen in acaibessen zijn ook aanwezig in andere exoctische vruchten en superfoods zoals gouden bessen, een felgekleurde vrucht die lijkt op een tomatillo en een zoete smaak heeft. De term „superfood” wordt een trendy modewoord om de gezondheidsvoordelen van bepaalde voedingsmiddelen te benadrukken, maar er zijn op wetenschap gebaseerde redenen achter de populariteit ervan. Yoghurt bevat gefermenteerde mylk en wordt beschouwd als een superfood vanwege de levende bacteriën die in het product worden aangetroffen.

Superfoods worden gezien als voedingsmiddelen die vol zitten met een groot volume aan gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten, en meestal minder calorieën bevatten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required