Wat zijn de top 3 superfoods?

Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,. Bessen zijn een voedingskracht van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Het sterke antioxidantvermogen van bessen gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en andere ontstekingsaandoeningen (4,.

Bessen kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van verschillende spijsverterings- en immuungerelateerde aandoeningen wanneer ze worden gebruikt naast traditionele medische therapieën (. Of je er nu van geniet als onderdeel van je ontbijt, als dessert, op een salade of in een smoothie, de gezondheidsvoordelen van bessen zijn net zo veelzijdig als hun culinaire toepassingen. Bessen zitten vol voedingsstoffen en antioxidanten die bepaalde ziekten kunnen voorkomen en de spijsvertering kunnen verbeteren. Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks de angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.eieren kunnen bij sommige mensen „goed HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen.

Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Onderzoek geeft aan dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook gezond gewichtsbehoud bevorderen, vanwege hun vermogen om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant, hoewel noten en zaden zijn calorisch dicht, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20). Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, evenals het ondersteunen van immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2.Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en vermindering van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, dementie en bepaalde kankers verminderen (32, 33, 3.Studies tonen aan dat curcumine effectief kan zijn bij de behandeling en preventie van chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes (35, 3.Het kan ook helpen bij wondgenezing en pijnvermindering (37, 3.Het is een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren, die bekend staan om een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen (3.Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren). Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen. Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten.

Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten). Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn.

Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde. Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren. Bessen lijken ook goed te zijn voor onze ouder wordende hersenen. Daarom zijn ze een belangrijk onderdeel van het MIND-dieet, dat zich richt op voedingsmiddelen die neurodegeneratieve vertraging bestrijden.

Andere „hersen-gezonde voedingsmiddelen uit dit hersengezonde dieet zijn groenten, bonen, volle granen, noten, zeevruchten en gevogelte. Alicia Arbaje, MD, D. Voeg ze toe aan je havermout of smoothies. Vis zoals zalm, kabeljauw, tonijn en forel zijn een magere bron van eiwitten, die ouderen nodig hebben om spieren te behouden of terug te krijgen.

Bernard raadt aan om elke dag vijf tot zes gram eiwit te fotograferen, of het nu gaat om zeevruchten, gevogelte, noten, zaden, sojaproducten of mager vlees. Vis is ook een goede bron van vitamine B12, een voedingsstof die alleen in dierlijk voedsel voorkomt en die we moeilijker kunnen opnemen naarmate we ouder worden. Noten en zaden zijn ook belangrijke bronnen van gezonde vetten. Het zou tijd kunnen zijn om deze kleine calciumrijke wrongel een vaste plaats op het weekmenu te geven.

Maar in plaats van dat te doen, eet je kwark. Het bevat ook veel calcium en vitamine D. B12, calcium en vitamine DEexperts zijn het eens over een „food-first” -benadering, dus u wilt over het algemeen proberen uw voedingsstoffen uit hele voedingsmiddelen te halen voordat u supplementen gebruikt. Maar omdat veel van degenen ouder dan 50 met name tekort schieten op B12, beveelt de National Institutes of Health iedereen ouder dan die leeftijd een B12-supplement te nemen.

De Tufts Food Pyramid for Older Adults stelt ook voor om uw arts te vragen naar het toevoegen van calcium en vitamine D. Rosenbloom adviseert om dagelijks een multivitamine te nemen die is geformuleerd voor iemand ouder dan 50 en is „USP-geverifieerd”, getest door de non-profit United States Pharmacopeia. Leden kunnen 50% besparen op lenzen op sterkte. De kans is groot dat je nog nooit van Mankai hebt gehoord, oftewel de kleinste groente ter wereld.

Ik wist zeker niets van dit kleine superfood totdat Samina Kalloo, RDN, CDN, voedingscommunicatieleider voor Pollock Communications, me op de hoogte bracht van zijn eiwitten- en vitaminepakkingskrachten. Ondanks zijn microgrootte heeft Mankai alle negen essentiële aminozuren, vitamine B, ijzer en meer dan 60 voedingsstoffen, zegt Kalloo. Jij en je S., O. Kurkuma, een specerij die je waarschijnlijk al in je kast hebt, kan ontstekingen verminderen, het geheugen verbeteren, het risico op sommige chronische ziekten verlagen en vrije radicalen bestrijden (ook bekend als wat bijdraagt aan veroudering), zegt Kalloo.

Je bent misschien bekend met tahini als je nachtelijke munchies hummus en pita-chips bevatten. Tahini, een hoofdingrediënt van hummus gemaakt van gemalen sesamzaadjes, vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten, maar heeft zijn weg gevonden naar de gangpaden van Trader Joe's en Whole Foods. Het kan een beetje verwarrend zijn om erachter te komen wat je precies moet doen met granaatappels of de zaden. Maar hun gezondheidsvoordelen wegen zeker op tegen elke aanhoudende verwarring die je hebt.

Als krachtpatser met antioxidanten kunnen granaatappelpitten je cellen beschermen tegen schade en ziekten helpen voorkomen, zegt Golub. Ze zijn rijk aan vezels die de spijsvertering bevorderen, naast het bevatten van vitamine C, vitamine K en folaat, zegt Golub. Als je lichaam geen zuivelvriendelijke zone is, zijn er nog steeds een heleboel andere gefermenteerde voedingsmiddelen die je in je dagelijkse maaltijden kunt opnemen. Gooi zuurkool in koolsalade of andere gehakte salades.

En vergeet augurken niet, die een geweldige aanvulling zijn op sandwiches en salades, beveelt Kalloo aan. Het is essentieel om superfoods in onze dagelijkse voeding op te nemen, omdat het een uitstekende manier is om een voedingsboost te krijgen en ons lichaam te voorzien van veel antioxidanten, mineralen, vitamines, vetzuren en vezels. Het is tenslotte geen geheim dat hoe diverser je dieet is, hoe beter. Natuurlijk zal regelmatige consumptie van superfoods niet per se ziekten genezen, maar het zal je lichaam er minder vatbaar voor maken en je algemene welzijn bevorderen.

Hieronder hebben we de lijst gemaakt van top 13 superfoods die hun naam eer aan doen. Spirulina is volgens talloze onderzoeken en onderzoeken het meest voedzame superfood aller tijden. Deze blauwgroene alg zit boordevol essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine B1, B2, B3 en mineralen zoals koper, magnesium, kalium, ijzer en mangaan. Het is ook een geweldige bron van plantaardige eiwitten boordevol essentiële aminozuren.

Bovendien is spirulina een caloriearm en vetarm product. Dit superfood heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder antioxiderende, ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen. Het is bewezen dat het consumeren van spirulina helpt om oxidatieve stress te verminderen en het immuunsysteem te stimuleren. Spirulina kan helpen om de bloedlipiden- en bloeddrukniveaus in evenwicht te brengen, evenals het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Sommige onderzoeken suggereren dat spirulina kan helpen bij het genezen van allergieën en diabetes, het voorkomen van vermoeidheid en zelfs het verlichten van de symptomen van sommige soorten kanker. Avocado's zijn de afgelopen jaren een van de meest populaire producten op de markt geworden vanwege hun indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Het hoge magnesiumgehalte van avocado's is belangrijk voor het reguleren van de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel. Over het algemeen hebben studies aangetoond dat het eten van avocado's het risico op verschillende ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes, metabool syndroom en bepaalde soorten kanker kan verlagen.

Carotenoïden geven donkere bladgroenten krachtige ontstekingsremmende eigenschappen, die het lichaam kunnen beschermen tegen bepaalde kankers. Studies hebben ook aangetoond dat het consumeren van deze groenten het risico op sommige chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen, kan verminderen. Exotisch fruit zoals granaatappel heeft ook hun verdiende plaats op de lijst met superfoods. Deze hebben een geweldig voedingsprofiel en veel gezondheidsvoordelen.

Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen granaatappels de gezondheid van het hart verbeteren en ongelooflijk effectief zijn in het beschermen van het lichaam tegen hart- en vaatziekten. Bosbessen zijn vooral geliefd bij diëtisten vanwege hun hoge gehalte aan anthocyanine, een krachtige antioxidant die vele ziekten kan voorkomen, waaronder hartaandoeningen en degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer. Van alle zeevruchten is zalm een duidelijke winnaar vanwege het hoge vet- en eiwitgehalte. Het bevat ook veel kalium-, selenium- en B-vitamines.

Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat peulvruchten veel gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het helpen beheersen van diabetes type 2 en het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Het opnemen van peulvruchten en bonen in uw dagelijkse voeding kan u ook helpen om een gezond gewicht te behouden, omdat ze u lang een vol gevoel geven. De beste superfoods die door voedingsspecialisten worden aanbevolen, zijn spirulina, donkere bladgroenten, zeevruchten, curcumine, avocado's, gember en bessen. Al deze bieden enorm veel gezondheidsvoordelen en zitten vol met voedingsstoffen die essentieel zijn om gezond te blijven.

Spirulina is het krachtigste superfood ter wereld. Het wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen en is nu het populairste supplement ter wereld geworden. Het is rijk aan veel mineralen en vitamines en is de beste plantaardige bron van complete eiwitten. Spirulina heeft ook ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen, waardoor het effectief is voor het voorkomen en verlichten van vele ziekten.

Paranoten (Bertholletia excelsa) zijn enkele van de meest gezonde noten die er zijn. Paranoten bevatten ook meer selenium dan veel andere voedingsmiddelen. Selenium is een essentieel mineraal voor het behoud van de schildklierfunctie en het is een geweldige antioxidant voor het menselijk lichaam. Lees hier meer over paranoten.

Met hun titel als de nummer één superfoodtrend voor het vierde jaar op rij, volgens een onderzoek uitgevoerd door Pollock Communications en Today's Dietitian, gaan gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi, augurken, miso en yoghurt nergens heen. Maar aangezien de term „superfood” niet snel ergens heen lijkt te gaan, is het misschien de moeite waard om enkele gezonde opties van naderbij te bekijken. Niet elke superfood heeft dezelfde voordelen of voeding, maar hieronder heb ik 3 van mijn favorieten gedeeld hoe ze je gezondheid kunnen verbeteren en je maaltijden of snacks kunnen optimaliseren. Ze verdienen het superfood-label omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten en een rol spelen bij het voorkomen en beheersen van verschillende ziekten.

Ze onthulden ook een lijst van de top 10 superfoods van het jaar, die een duidelijke nadruk legt op plantaardig voedsel dat een groot aantal voedingsvoordelen heeft. En hoewel ik niet kan beloven dat je meer komma's op je bankrekening of iets van die aard zult zien, kan ik garanderen dat je je een * beetje* gezonder zult voelen nadat je je koelkast en hele voorraadkast hebt gevuld met de beste superfoods van dit jaar. In de jaren twintig publiceerde de United Fruit Company een reeks kleurrijke advertenties over de gezondheidsvoordelen van bananen, onderzoek waarin de voordelen van bananen werden beschreven, en al snel werd de tropische vrucht het eerste voedsel met het label superfood, volgens de Harvard T. Hoewel veel mensen worden afgestoten door de geur en smaak van alliumgroenten, worden ze terecht beschouwd als superfoods.

Dit superfood wordt geassocieerd met veel gezondheidsvoordelen, waaronder het verlagen van cholesterol en bloeddruk, het helpen bij de spijsvertering en het bestrijden van ontstekingen. Maar voordat je de officiële titel van gezondheidsgodin en culinaire trendsetter kunt nemen, laten we het hebben over wat een voedsel precies ~ super ~ maakt. Superfoods worden „super” genoemd omdat ze in slechts één kleine portie een zeer hoge hoeveelheid voedingsstoffen (of in sommige gevallen een bepaalde voedingsstof) bevatten. Hoewel alle leden van de kruisbloemige groentefamilie superduper gezond zijn, valt broccoli op door zijn hoge niveaus van vitamine C, calcium, kalium en fosfor.

De regerende superfoodcategorie houdt verband met een verbeterde spijsvertering en verminderde ontstekingen, zegt Kalloo. .

Leave a Comment

All fileds with * are required