Wat zijn 3 voedingsmiddelen die goed voor je zijn?

Top 15 gezonde voedingsmiddelen die je zou moeten etenVis. Broccoli of een van de kruisbloemige groenten. Spinazie en andere groene bladgroenten. Appels bevatten veel vezels, vitamine C en tal van antioxidanten.

Ze zijn erg vullend en vormen de perfecte snack als je honger hebt tussen de maaltijden door. Chiazaden behoren tot de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Een enkele ounce (28 gram) bevat 11 gram vezels en aanzienlijke hoeveelheden magnesium, mangaan, calcium en verschillende andere voedingsstoffen. Volvette zuivel lijkt de meest voedzame optie te zijn, en studies tonen aan dat mensen die de meest volle zuivel eten een lager risico hebben op obesitas en diabetes type 2 (13, 1.) Kaas is ongelooflijk voedzaam, een enkele plak kan ongeveer dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen bieden als een hele kop (240 ml) melk.

Veel mensen beschouwen het ook als een van de lekkerste voedingsmiddelen. Pure chocolade zit boordevol magnesium en is een van de krachtigste bronnen van antioxidanten (20). Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen kunnen erg duur zijn, maar veel gezonde voedingsmiddelen zijn eigenlijk redelijk betaalbaar. Hier zijn 29 voedingsmiddelen die gezond en goedkoop zijn.

Drink dagelijks 8 tot 12 kopjes water. Eet minstens drie tot vier keer per week donkergroene groenten. Goede opties zijn broccoli, paprika's, spruitjes en bladgroenten zoals boerenkool en spinazie. Eet minstens twee of drie keer per dag volle granen.

Zoek naar volkorenmeel, rogge, havermout, gerst, amarant, quinoa of een meergranen. Een goede bron van vezels bevat 3 tot 4 gram vezels per portie. Een geweldige bron bevat 5 of meer gram vezels per portie. Probeer minstens één keer per week een maaltijd op basis van bonen te eten.

Probeer peulvruchten, waaronder bonen en linzen, toe te voegen aan soepen, stoofschotels, stoofschotels, salades en dips of eet ze gewoon op. Probeer twee tot drie porties vis per week te eten. Een portie bestaat uit 3 tot 4 gram gekookte vis. Goede keuzes zijn zalm, forel, haring, blauwvis, sardines en tonijn.

Voeg elke dag twee tot vier porties fruit toe aan uw dieet. Probeer bessen te eten zoals frambozen, bosbessen, bramen en aardbeien. Mannen en vrouwen tussen 19 en 50 jaar hebben 1000 milligram calcium per dag nodig en 1200 milligram als 50 jaar of ouder. Eet drie tot vier keer per dag calciumrijk voedsel zoals magere of magere zuivelproducten.

Bekijk deze lijst met calciumrijke voedingsmiddelen. U vindt een uitsplitsing van het calciumgehalte in verschillende groenten, fruit, noten, peulvruchten, granen, vis en meer. Soja bevat isoflavonen, genisteïne en diadzen die niet in andere voedingsmiddelen voorkomen en waarvan is bewezen dat ze het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en botverlies vertragen. Ze zitten boordevol carotenoïden en zijn een goede bron van kalium en vezels.

Gooi partjes zoete aardappel met een beetje olijfolie en rooster tot ze gaar en lichtbruin zijn. Bestrooi met een paar kruiden, zoals kaneel of chili. Vetvrije (0%) ongezoete Griekse yoghurt heeft een aangename zuurheid die een perfecte folie is voor de natuurlijke zoetheid van bessen, bananen of je favoriete volkoren granen. Het is gespannen, dus zelfs de 0% vetversies zijn dik en romig.

En de verloren vloeistof betekent dat de yoghurt die overblijft twee keer zoveel eiwit heeft als gewone yoghurt (maar minder calcium), ongeveer 15 gram in 5 gram gewone 0% Griekse yoghurt. Of het nu snel, ouderwets of staal is gesneden, havermout is een stevig volkoren ontbijt. Elke ½ kop (droog) gewone havermout bevat 4 gram vezels en ongeveer de helft is de oplosbare soort die helpt cholesterol te verlagen. Bedek je gekookte havermout met geroosterde amandelreepjes en bananen in plaats van suiker of zout.

Of probeer in blokjes gesneden appel met kaneel en rozijnen, of in blokjes gesneden peer met walnoten en nootmuskaat. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels, koper, folaat, ijzer, magnesium, kalium en zink. Maar garbanzos vallen op omdat ze zo veelzijdig zijn. Zoek naar variëteiten zonder toevoeging van zout, zoals Whole Foods 365, in dozen.

Voeg een handvol toe aan je gegooide salade, of roer ze door je groentestoofschotels, curries en soepen. Watermeloen is een zwaargewicht op de afdeling voedingsstoffen. Een standaardportie (ongeveer 2 kopjes) bevat een derde van de vitamine A en C van een dag, een mooie shot kalium en een gezonde dosis lycopeen voor slechts 90 vetvrije, zoutvrije calorieën. En als ze in het seizoen zijn, worden watermeloenen vaak lokaal geteeld, wat betekent dat ze een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan sommige andere vruchten.

Ga voor volle granen - ¼ van je bord, hele en intacte granen volkoren, gerst, tarwebessen, quinoa, haver, bruine rijst en voedsel dat ermee wordt gemaakt, zoals volkoren pasta, hebben een milder effect op de bloedsuikerspiegel en insuline dan wit brood, witte rijst en andere geraffineerde granen. Ze zijn een geweldige bron van eiwitten, vooral als je vegetariër of veganist bent. Bonen bevatten ook veel vezels om de spijsvertering te vertragen. Dat helpt je cellen om energie te maken.

De Australian Guide to Healthy Eating geeft aan hoeveel porties u en uw gezin elke dag nodig hebben, en standaard serveergroottes voor eten en drinken. Gezond eten betekent het eten van een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit elk van de 5 grote voedselgroepen, in de aanbevolen hoeveelheden. Volle en intacte granen volkoren, gerst, tarwebessen, quinoa, haver, bruine rijst en daarmee gemaakte voedingsmiddelen, zoals volkoren pasta, hebben een milder effect op de bloedsuikerspiegel en insuline dan wit brood, witte rijst en andere geraffineerde granen. Of u nu uw dieet wilt herzien of gewoon uw maaltijden wilt veranderen, het is gemakkelijk om een aantal van deze voedingsmiddelen aan uw routine toe te voegen.

Deze voedingsmiddelen, soms aangeduid als 'junkfood', 'discretionaire keuzes' of 'incidentele voedsel', kunnen soms worden genoten, maar mogen niet regelmatig voorkomen in een gezond dieet. Daarom is het belangrijk om bepaalde plantaardige voedingsmiddelen aan elkaar te koppelen om ervoor te zorgen dat de persoon alle essentiële aminozuren consumeert die hij nodig heeft. Bonen en rijst, hummus en pita, en volkorenbrood met pindakaas zijn voorbeelden van paren plantaardig voedsel dat alle essentiële aminozuren bevat. In 1997 was de Food and Drug Administration (FDA) het ermee eens dat voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan havervlokken of haverzemelen gegevens op het etiket kunnen bevatten over hun cardiovasculaire gezondheidsvoordelen als onderdeel van een vetarm dieet.

Deze zoete, voedzame voedingsmiddelen zijn heel gemakkelijk in uw dieet op te nemen, omdat ze weinig tot geen bereiding vereisen. De relatieve sectiegroottes suggereren geschatte relatieve verhoudingen van elk van de voedselgroepen om op een gezond bord op te nemen. Hang rond in een plaatselijke bar en je zult zeker een verscheidenheid aan noten tegenkomen (het eten, niet de mensen die in de hoek rondhangen) en jongens die ze knallen alsof ze dieetfreebies zijn. Studies tonen aan dat mensen die de grootste hoeveelheden zeevruchten eten, vooral vis, de neiging hebben langer te leven en een lager risico hebben op veel ziekten, waaronder hartaandoeningen, dementie, en depressie (7, 8,.

Snacks kunnen een belangrijk onderdeel zijn van een voedzaam eetplan als het voedsel dat u kiest bijdragen aan een uitgebalanceerd dieet. Sesamzaadjes zijn waarschijnlijk niet een van die voedingsmiddelen waar je op let, maar het is aangetoond dat de knapperige kleine buggers een cruciale rol spelen bij het behoud van gewicht en het verdienen om in een salade of volkoren noedelgerecht te worden gegooid. Regelmatig zeevruchten eten als onderdeel van een gezond dieet kan wonderen doen voor uw doelstellingen voor gewichtsverlies, zolang u maar de juiste soort kiest. .

Leave a Comment

All fileds with * are required