Wat zijn de belangrijkste superfoods?

Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,. Het sterke antioxidantvermogen van bessen gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en andere ontstekingsaandoeningen (4,. EGCG is waarschijnlijk wat groene thee zijn schijnbare vermogen geeft om te beschermen tegen chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker (7,.

Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.In feite, het eten van eieren kan bij sommige mensen het „goede HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen. Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Onderzoek wijst uit dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer van type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook een gezond gewichtsbehoud bevorderen vanwege hun vermogen. om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant is dat ook noten en zaden zijn calorisch compact, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20). Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Knoflook is een plantaardig voedsel dat nauw verwant is aan uien, prei en sjalotten.

Het is een goede bron van mangaan, vitamine C, vitamine B6, selenium en vezels. Knoflook is een populair culinair ingrediënt vanwege zijn uitgesproken smaak, maar het wordt ook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale voordelen. Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, en het ondersteunen van de immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Knoflook is een voedingsrijk voedsel dat wordt gebruikt voor zijn medicinale voordelen voor eeuwen. Het kan nuttig zijn voor het ondersteunen van de immuunfunctie en het verminderen van uw risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker.

Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2) Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten verminderen, zoals hartziekten, dementie en bepaalde kankers (32, 33, 3.Studies tonen aan dat curcumine effectief kan zijn bij de behandeling en preventie van chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes (35, 3.Het kan ook wondgenezing en pijnvermindering helpen (37, 3.Zalm is een zeer voedzame vis boordevol gezonde vetten, eiwit, B-vitamines, kalium en selenium. Het is een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren, die bekend staan om een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen (3.Het opnemen van zalm in uw dieet kan ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen en u helpen een gezond gewicht te behouden (40). Een potentieel nadeel van het eten van zalm en andere soorten zeevruchten is hun mogelijke besmetting met zware metalen en andere milieuverontreinigende stoffen. U kunt mogelijke negatieve effecten vermijden door uw consumptie van vis te beperken tot twee tot drie porties per week (4.Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren).

Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen. Het is rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten (4.Het eten van avocado kan het risico op hartaandoeningen, diabetes, metabool syndroom en bepaalde soorten kanker verminderen (44, 45, 4.Ze zijn ook een goede bron van carotenoïden, een soort antioxidant die uw risico op bepaalde soorten kanker (4.Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten. Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Zoete aardappelen zijn een zeer voedzaam voedsel boordevol carotenoïden, die sterke antioxiderende eigenschappen hebben). Ze kunnen ook gunstig zijn voor de controle van de bloedsuikerspiegel.

Hoewel het gehalte aan voedingsstoffen varieert afhankelijk van het type, bevatten paddenstoelen vitamine A, kalium, vezels en verschillende antioxidanten die niet aanwezig zijn in de meeste andere voedingsmiddelen (4.Interessant is dat het eten van meer paddenstoelen gepaard gaat met een grotere consumptie van groenten in het algemeen, wat bijdraagt aan een algemeen voedzamer dieet (50 ). Vanwege hun unieke antioxidantgehalte kunnen paddenstoelen ook een rol spelen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van bepaalde soorten kanker (49, 50, 5.Een ander superkenmerk van paddenstoelen is dat landbouwafvalproducten worden gebruikt om ze te laten groeien). Dit maakt paddenstoelen tot een duurzaam onderdeel van een gezond voedselsysteem (50). Zeewier is een term die wordt gebruikt om bepaalde voedselrijke zeegroenten te beschrijven.

Het wordt meestal geconsumeerd in de Aziatische keuken, maar wint aan populariteit in andere delen van de wereld vanwege de voedingswaarde. Zeewier bevat meerdere voedingsstoffen, waaronder vitamine K, folaat, jodium en vezels. Sommige van deze verbindingen kunnen ook uw risico op kanker, hartaandoeningen, obesitas en diabetes verminderen (5.Zeewier is een groep zeer voedzame zeegroenten die een rol kunnen spelen bij de bescherming tegen bepaalde chronische ziekten. Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten.

Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn. Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde.

Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren. Zalm is voedzaam, smakelijk, veelzijdig en overal verkrijgbaar. Hier zijn een paar feiten over zalmvoeding en gezondheidsvoordelen. Deze omvatten broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool, boerenkool, koolrabi, mosterdgroenten, radijs en rapen.

Ze zijn een uitstekende bron van vezels, vitamines en fytochemicaliën, waaronder indolen, thiocyanaten en nitrillen, die sommige soorten kanker kunnen voorkomen. Zoete aardappelen staan al lang op de lijst met superfoods, en niet voor niets. Wortelen, bieten, pastinaak, aardappelen en yams zijn allemaal soorten wortelgroenten die het menselijk leven honderden jaren en door menig strenge winter hebben ondersteund. De kans is groot dat je nog nooit van Mankai hebt gehoord, oftewel de kleinste groente ter wereld.

Ik wist zeker niets van dit kleine superfood totdat Samina Kalloo, RDN, CDN, voedingscommunicatieleider voor Pollock Communications, me op de hoogte bracht van zijn eiwitten- en vitaminepakkingskrachten. Ondanks zijn microgrootte heeft Mankai alle negen essentiële aminozuren, vitamine B, ijzer en meer dan 60 voedingsstoffen, zegt Kalloo. Jij en je S., O. Kurkuma, een specerij die je waarschijnlijk al in je kast hebt, kan ontstekingen verminderen, het geheugen verbeteren, het risico op sommige chronische ziekten verlagen en vrije radicalen bestrijden (ook bekend als wat bijdraagt aan veroudering), zegt Kalloo.

Je bent misschien bekend met tahini als je nachtelijke munchies hummus en pita-chips bevatten. Tahini, een hoofdingrediënt van hummus gemaakt van gemalen sesamzaadjes, vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten, maar heeft zijn weg gevonden naar de gangpaden van Trader Joe's en Whole Foods. Het kan een beetje verwarrend zijn om erachter te komen wat je precies moet doen met granaatappels of de zaden. Maar hun gezondheidsvoordelen wegen zeker op tegen elke aanhoudende verwarring die je hebt.

Als krachtpatser met antioxidanten kunnen granaatappelpitten je cellen beschermen tegen schade en ziekten helpen voorkomen, zegt Golub. Ze zijn rijk aan vezels die de spijsvertering bevorderen, naast het bevatten van vitamine C, vitamine K en folaat, zegt Golub. Als je lichaam geen zuivelvriendelijke zone is, zijn er nog steeds een heleboel andere gefermenteerde voedingsmiddelen die je in je dagelijkse maaltijden kunt opnemen. Gooi zuurkool in koolsalade of andere gehakte salades.

En vergeet augurken niet, die een geweldige aanvulling zijn op sandwiches en salades, beveelt Kalloo aan. Deze wortelgroenten krijgen hun juweelkleurige kleuring van betalains, een natuurlijk plantenpigment dat antioxidanten bevat en wordt geassocieerd met ontstekingsremmende eigenschappen. Deze piepkleine zaadjes, afkomstig van een bloeiende plant afkomstig uit Mexico en Guatemala, zijn een goede bron van vezels, eiwitten en antioxidanten, evenals vitamines en mineralen zoals fosfor, magnesium, ijzer en zink. Met slechts 100 calorieën per ounce zijn ze ook caloriearm voedsel.

Het is geen verrassing dat salades gezond zijn. Maar sla de ijsbergsla over en ga voor donkere bladgroenten, die boordevol vitamine A, C en E zitten en kanker kunnen voorkomen. Rauwe knoflook is gezonder dan gekookte knoflook, maar gefermenteerde zwarte knoflook, die boordevol krachtige antioxidanten zit, is misschien wel de gezondste van allemaal. Naast de andere gezondheidsvoordelen zit pompoen ook boordevol antioxidanten en kalium, die hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen.

Eén kopje pompoen bevat 16% van uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kalium. De American Heart Association raadt aan om elke week twee porties vis te eten. Deze specifieke visfavoriet bevat veel omega-3-vetzuren, die hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen en die je lichaam niet zelf kan maken. En als extra bonus kun je genieten van ongeveer 1 kopje kersen voor slechts ongeveer 85 calorieën.

Het is aangetoond dat de hogere niveaus van flavonoïden in bessen het risico op een hartaanval verlagen. Een paar algemeen geïdentificeerde superfoodbessen zijn acaibessen, bosbessen, frambozen, zure kersen, veenbessen en gojibessen. Sojabonen hebben een hoge concentratie isoflavonen, een soort fytochemische stof. Fytochemicaliën zijn verbindingen die van nature in planten voorkomen.

Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat soja leeftijdsgerelateerd geheugenverlies kan voorkomen. Soja-isoflavonen kunnen ook botverlies verminderen en de botmineraaldichtheid tijdens de menopauze verhogen, evenals het verminderen van menopauzale symptomen. Thee bevat weinig calorieën, helpt bij hydratatie en is een goede bron van antioxidanten. Catechinen, krachtige antioxidanten die voornamelijk in groene thee voorkomen, hebben gunstige ontstekingsremmende en kankerverwekkende eigenschappen.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Physiological Anthropology onderzocht de effecten van groene thee, witte thee en waterverbruik op stressniveaus bij 18 studenten. De studie suggereerde dat zowel groene als witte thee het stressniveau hadden verminderd en dat witte thee een nog groter effect had. Grotere studies zijn nodig om dit mogelijke gezondheidsvoordeel te bevestigen. Groene thee kan ook een anti-artritisch effect hebben door de algehele ontsteking te onderdrukken.

Mensen identificeren boerenkool, spinazie, snijbiet, bietengroenten en boerenkool vaak als superfood bladgroenten. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine A, C, E en K, en veel B-vitamines. Bladgroenten bevatten ook een overvloed aan carotenoïden, ijzer, magnesium, kalium en calcium. Het hoge omega-3-vetzuurgehalte in zalm en andere vette vis, zoals forel en haring, kan het risico op abnormale hartslagen verminderen, cholesterol verlagen en de groei van arteriële plaque vertragen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat pure chocolade veel flavonoïden bevat. Flavonoïden vertonen antioxiderende activiteit, voorkomen coronaire hartziekten en bepaalde soorten kanker en stimuleren het immuunsysteem. Ze verdienen het superfood-label omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten en een rol spelen bij het voorkomen en beheersen van verschillende ziekten. En hoewel veel diëtisten superfoods in twijfel hebben getrokken, is er geen argument dat sommige groenten, fruit en eiwitten meer gezondheidsvoordelen bieden dan andere.

Het moringablad, afkomstig uit Afrika, is een van de meest voedzame planten, boordevol vitamine C, vitamine E, bètacaroteen en eiwitten, waardoor het officieel een supersteringrediënt is, voegt Deane Falcone, PhD, chief scientific officer van duurzame landbouwgroep Crop One Holdings toe. Superfoods opnemen als onderdeel van de dagelijkse voedingsinname is geweldig, maar alleen bij het consumeren van een gezond, uitgebalanceerd dieet in het algemeen. Eieren, een relatief goedkope eiwitbron boordevol voedingsstoffen, verdienen zeker hun superfood-status. Maar voordat je de officiële titel van gezondheidsgodin en culinaire trendsetter kunt nemen, laten we het hebben over wat een voedsel precies ~ super ~ maakt.

Hoewel alle leden van de kruisbloemige groentefamilie superduper gezond zijn, valt broccoli op door zijn hoge niveaus van vitamine C, calcium, kalium en fosfor. Hoewel deze voedingsmiddelen gezond zijn en mogelijk voedingsstoffen bevatten die andere voedingsmiddelen niet hebben, zegt Taylor Wolfram, RD, die een privépraktijk runt in Chicago, Illinois, dat de gezondste diëten divers en uitgebalanceerd zijn, niet die gebaseerd zijn op superfoods alleen. De regerende superfoodcategorie houdt verband met een verbeterde spijsvertering en verminderde ontstekingen, zegt Kalloo. Hoewel veel voedingsmiddelen als super kunnen worden omschreven, is het belangrijk om te begrijpen dat er geen enkel voedsel is dat de sleutel is tot een goede gezondheid of ziektepreventie.

Exotisch fruit wordt al lang vereerd als superfoods vanwege hun voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen. Met hun titel als de nummer één superfoodtrend voor het vierde jaar op rij, volgens een onderzoek uitgevoerd door Pollock Communications en Today's Dietitian, gaan gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi, augurken, miso en yoghurt nergens heen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required