Wat is de nummer 2 gezondste voeding ter wereld?

De 10 gezondste voedingsmiddelen op aardeKnoflook. Overeengekomen, het kan je adem laten ruiken, maar geloof ons, de voordelen die het biedt zijn het zeker waard. Citroenen worden in de gezondheidsindustrie algemeen beschouwd als's werelds gezondste voedsel. Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen ter wereld.

Zalm en andere vette vissoorten bevatten de meeste omega-3-vetzuren. Hoewel zalm vooral wordt gewaardeerd om zijn gunstige samenstelling van vetzuren, bevat het ook enorme hoeveelheden andere voedingsstoffen. Een portie wilde Atlantische zalm van 100 gram bevat ongeveer 2,2 gram omega-3 vetzuren, samen met veel hoogwaardige dierlijke eiwitten en voldoende vitamines en mineralen, waaronder grote hoeveelheden magnesium, kalium, selenium en B-vitamines (. Studies tonen aan dat mensen die regelmatig vette vis eten een lager risico hebben op hartaandoeningen, dementie, depressie, en vele andere veel voorkomende gezondheidsproblemen (3, 4, 5,.

Zalm smaakt goed en is vrij eenvoudig te bereiden. Het geeft je ook de neiging om je vol te voelen met relatief weinig calorieën. Als je kunt, kies dan voor wilde zalm in plaats van gekweekte. Het is voedzamer, heeft een betere omega-6-omega-3-verhouding en bevat minder snel verontreinigingen (7,.

Van alle bladgroenten is boerenkool de koning. Boerenkool kan zelfs gezonder zijn dan spinazie. Beide zijn erg voedzaam, maar boerenkool bevat minder oxalaten, stoffen die mineralen zoals calcium in je darm kunnen binden, waardoor ze niet worden opgenomen (. Boerenkool en andere groenten bevatten ook veel verschillende bioactieve verbindingen, waaronder isothiocyanaten en indool-3-carbinol, waarvan is aangetoond dat ze kanker bestrijden in reageerbuis- en dierstudies (11, 1.Kale is een van de meest voedselrijke groenten die je kunt eten, met grote hoeveelheden vitamines, mineralen en potentieel kankerbestrijdende verbindingen.

Er zijn duizenden verschillende plantensoorten in de oceaan, waarvan sommige zeer voedzaam zijn. Meestal worden ze gezamenlijk zeewier genoemd (1) Zeewier is populair in gerechten zoals sushi. Veel sushi-gerechten bevatten een soort zeewier dat bekend staat als nori, dat wordt gebruikt als eetbare verpakking. Maar zeewier schittert echt door het hoge gehalte aan jodium, een mineraal dat je lichaam gebruikt om schildklierhormonen aan te maken.

Gewoon een paar keer per maand een hoog jodiumrijk zeewier zoals kelp eten, kan je lichaam alle jodium geven die het nodig heeft. Knoflook is echt een geweldig ingrediënt. Knoflook bevat ook veel nuttige zwavelverbindingen zoals allicine. Veel onderzoeken suggereren dat allicine en knoflook de bloeddruk kunnen verlagen, evenals het totale en LDL (slechte) cholesterol.

Het helpt ook om HDL (goed) cholesterol te verhogen, waardoor het risico op hartaandoeningen mogelijk wordt verminderd (17, 18, 19, 20). Knoflook heeft ook verschillende kankerbestrijdende eigenschappen. Sommige oudere studies suggereren dat mensen die veel knoflook eten een veel lager risico hebben op verschillende veel voorkomende kankers, vooral kankers van de dikke darm en maag (21, 2.Rauwe knoflook heeft ook aanzienlijke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen (23, 2.Veel zeedieren bevatten veel voedingsstoffen, maar schaaldieren kunnen een van de meest voedzame van allemaal. Mosselen, oesters, sint-jakobsschelpen en mosselen zijn vaak geconsumeerde soorten schaaldieren.

Slechts 100 gram levert 600% van de ADH voor zink, 200% van de ADH voor koper en grote hoeveelheden vitamine B12, vitamine D en verschillende andere voedingsstoffen (2.Aardappelen bevatten veel kalium, magnesium, ijzer, koper en mangaan). Ze bevatten ook vitamine C en de meeste B-vitamines (2.Ze bevatten een klein beetje van bijna elke voedingsstof die je nodig hebt. Er zijn verslagen van mensen die lange tijd van niets anders dan aardappelen leven. Aardappelen zijn ook een van de meest vullende voedingsmiddelen.

Toen onderzoekers de verzadigingswaarden van verschillende voedingsmiddelen vergeleken, scoorden gekookte aardappelen hoger dan elk ander gemeten voedsel (2.Als je aardappelen na het koken laat afkoelen, vormen ze ook resistent zetmeel, een vezelachtige substantie met veel krachtige gezondheidsvoordelen (2.Aardappelen bevatten een beetje bijna elke voedingsstof die je nodig hebt. Ze zijn ongelooflijk vullend en kunnen grote hoeveelheden resistent zetmeel leveren. Van alle organen is de lever verreweg de meest voedzame. De lever is een opmerkelijk orgaan met honderden functies die verband houden met metabolisme.

Een van de functies is om belangrijke voedingsstoffen op te slaan voor de rest van je lichaam. Eén keer per week lever eten is een goede manier om ervoor te zorgen dat u optimale hoeveelheden van deze vitale voedingsstoffen binnenkrijgt. Lever is een zeer voedzaam orgaanvlees dat grote hoeveelheden B-vitamines en andere gezonde stoffen bevat. Sardines zijn kleine, vette vis die heel gegeten kan worden.

Ze bevatten een klein beetje van bijna elke voedingsstof die je lichaam nodig heeft (3.Kleine, vette vis zoals sardines worden meestal heel gegeten, dus je consumeert de organen, botten en andere voedzame delen. Ze zitten boordevol krachtige antioxiderende stoffen, waaronder anthocyanen en verschillende andere plantaardige verbindingen, waarvan sommige de bloed-hersenbarrière kunnen passeren en beschermende effecten op je hersenen kunnen uitoefenen (3.Een studie wees uit dat bosbessen het geheugen bij oudere volwassenen verbeterden (3.Een andere studie wees uit dat zwaarlijvige mannen en vrouwen met het metabool syndroom hadden een verlaagde bloeddruk en verminderde markers van geoxideerd LDL (slecht) cholesterol na toevoeging van bosbessen aan hun dieet (3.Deze bevinding is in overeenstemming met onderzoeken die aantonen dat bosbessen de antioxidantwaarde van uw bloed verhogen (3.Meerdere testbuis- en dierstudies ook suggereren dat bosbessen kanker kunnen helpen bestrijden (36, 37, 3.Eierdooiers zitten boordevol vitamines, mineralen en verschillende krachtige voedingsstoffen, waaronder choline (40). Eieren bevatten ook hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten. Verschillende onderzoeken suggereren dat ze kunnen helpen bij gewichtsverlies (42, 4.Het zit boordevol vezels, ijzer, magnesium, koper en mangaan) (4.In feite toonde een studie aan dat cacao en pure chocolade hoger scoorden in antioxidanten dan enig ander geteste voedsel, waaronder bosbessen en acaibessen (4.Meerdere studies bij mensen suggereren dat pure chocolade krachtige gezondheidsvoordelen heeft, waaronder een verbeterde bloedstroom, lagere bloeddruk, verlaagd geoxideerd LDL-cholesterol en verbeterde hersenfunctie (48, 49, 50).

Zorg ervoor dat je pure chocolade krijgt met minimaal 70% cacaogehalte. De beste bevatten 85% cacao of meer. Voedingsrijke voedingsmiddelen zijn rijk aan voedingsstoffen in verhouding tot hun caloriegehalte. Deze omvatten verschillende gezonde voedingsmiddelen zoals hele groenten, fruit, cacao, zeevruchten, eieren en lever.

Magnesium is een zeer belangrijke voedingsstof waar de meeste mensen niet genoeg van krijgen. Hier zijn 10 magnesiumrijke voedingsmiddelen die ook supergezond zijn. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn.

Eieren behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Hier zijn de top 10 gezondheidsvoordelen van het eten van eieren, ondersteund door de wetenschap. Bij bijna elke voedingsstof kunnen tekorten aan voedingsstoffen voorkomen, maar sommige zijn waarschijnlijker dan andere. Hier zijn 7 ongelooflijk veel voorkomende tekorten aan voedingsstoffen.

Dit is een gedetailleerd artikel over boerenkool en de gezondheidsvoordelen ervan. Boerenkool is eigenlijk een van de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Broccoli levert goede hoeveelheden vezels, calcium, kalium, foliumzuur en fytonutriënten. Fytonutriënten zijn verbindingen die het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, diabetes en sommige kankers verminderen.

Te gaar broccoli kan echter veel van de belangrijkste voedingsstoffen vernietigen. Om deze reden is het het beste om het rauw of licht gestoomd te eten. Lees hier meer over de nutritionele impact van broccoli. Appels zijn een uitstekende bron van antioxidanten, die vrije radicalen bestrijden.

Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die het lichaam aanmaakt. Ze veroorzaken ongewenste veranderingen in het lichaam en kunnen bijdragen aan chronische aandoeningen, evenals het verouderingsproces. Boerenkool is een bladgroene groente die een breed scala aan verschillende voedingsstoffen biedt. Deze krachtig voedzame plant is bijvoorbeeld een uitstekende bron van vitamine C en K.

Mensen kunnen boerenkool koken of stomen. Ze kunnen het ook mengen tot smoothies of sappen voor een voedingskick. Lees hier meer over hoe u boerenkool in het dieet kunt opnemen. Bosbessen bevatten aanzienlijke hoeveelheden vezels, antioxidanten en fytonutriënten.

In tegenstelling tot mineralen en vitamines zijn fytonutriënten niet essentieel om te overleven. Ze kunnen echter helpen ziekten te voorkomen en vitale lichaamsfuncties te behouden. Ontdek de voedingskracht van bosbessen. Sommige mensen vermijden het consumeren van avocado's vanwege hun hoge vetgehalte.

Avocado's leveren echter gezonde vetten, evenals B-vitamines, vitamine K en vitamine E. Avocado's zijn ook een goede bron van vezels. Avocado's zijn zeer voedzaam en zeer vullend. Zoete aardappelen leveren voedingsvezels, vitamine A, vitamine C, vitamine B-6 en kalium.

Het Center for Science in the Public Interest vergeleek de voedingswaarde van zoete aardappelen met die van verschillende andere groenten. Zoete aardappelen stonden op nummer één vanwege hun vitamine A-, vitamine C-, ijzer-, calcium-, eiwit- en complexe koolhydraatgehalte. Eieren bevatten vitamines, waaronder B-2 en B-12, die beide belangrijk zijn voor het behoud van energie en het genereren van rode bloedcellen. Eieren zijn ook een goede bron van het essentiële aminozuur leucine, dat een rol speelt bij het stimuleren van spiereiwitsynthese.

Eieren leveren ook een goede hoeveelheid choline, wat belangrijk is voor celmembranen. Dus, nadat we de volledige lijst met aanvragers hebben doorzocht, hebben we boerenkool gekroond tot het nummer 1 gezondste voedsel dat er is. Boerenkool heeft het grootste scala aan voordelen, met de minste nadelen wanneer het wordt gestapeld tegen zijn concurrenten. Voor ons is boerenkool echt koning.

Lees verder om erachter te komen waarom. Dus boerenkool staat misschien bovenaan de lijst, maar dat betekent niet dat we vanaf nu borden vol boerenkool en niets anders dan boerenkool moeten eten. Er zijn tal van andere heerlijke en veelzijdige superfoods die we aan ons dieet kunnen toevoegen. Probeer deze geweldige recepten voor nieuwe en opwindende manieren om je spinazie binnen te krijgen.

Populair in Oost-%26 Zuid-Aziatische keukens, mosterdgroenten zijn een minder bekende superfood, maar zijn zeker niet minder gezond. Ze zijn een van de beste bronnen van vitamine K, die een cruciale rol speelt bij het voorkomen van bloedstolling en het verbeteren van de gezondheid van hart en botten. Andere mogelijke voordelen van stapelen op de mosterdgroenten zijn verbeterde immuniteit en gezondheid van het oog. Boerenkool heeft een overvloed aan vezels, antioxidanten, calcium, vitamine C en K, ijzer en meer.

Het is allemaal bekend dat ze verschillende gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Diabetespatiënten kunnen veel baat hebben bij het verhogen van hun boerenkoolconsumptie, omdat is aangetoond dat het de productie van gifstoffen vermindert die gepaard gaan met hoge bloedsuikerproblemen. Boerenkool wordt ook aanbevolen voor het verhogen van uw inname van vezels en kalium, die beide uw cardiovasculaire risico's kunnen verminderen. Ten slotte kan boerenkool zelfs bijdragen aan een gezonde huid en haar.

De gezonde portie bètacaroteen betekent dat het bijdraagt aan het onderhoud van onze lichaamsweefsels. Misschien wel het belangrijkste is dat zongedroogde tomaten absoluut heerlijk zijn en goed passen in salades, sandwiches en op pizza's. Probeer dit gezonde veganistische pizza-recept voor een heerlijke en voedzame traktatie. Artisjokken behoren tot de meest antioxidantrijke groenten die er zijn.

Ze zijn heerlijk, vetarm en opgestapeld met vitamines en mineralen zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, fosfor en magnesium. Deze kleine maar machtige groene groenten zijn een vitamine- en eiwitkrachtpatser. Een portie erwten van driekwart kopje bevat eigenlijk meer eiwitten dan een kwart kopje amandelen of een eetlepel pindakaas, dus zorg ervoor dat je deze kleine eiwitbommen toevoegt aan je maaltijd na de training. Ze zijn ook een machtige portie essentiële vitamine K, ideaal voor het bestrijden van osteoporose.

Paprika's zijn echt het veelzijdige superfood. Ze zijn er in allerlei soorten en kleuren, die allemaal hun eigen smaken en toepassingen hebben. Kleur is zo vaak de manier van de natuur om ons te vertellen dat er goedheid in zit, en paprika's zijn het perfecte voorbeeld. Dus we hebben 10 van de gezondste superfoods behandeld die er zijn.

Naar onze mening komt boerenkool bovenaan, maar echt, alle superfoods zijn gelijk gemaakt, dus begin je bord hoog op te stapelen met alles op deze lijst. Let vooral op degenen, zoals boerenkool, die in de kruisbloemige groep zitten (bloemkool, spruitjes, boerenkool, kool, paksoi, rucola), aangezien deze groep voorop loopt als het gaat om gezondste superfoods. Niet alle broden zijn koolhydraatbommen die wachten om je doelen voor gewichtsverlies te doorbreken. Dit voedselrijke brood zit boordevol met foliumzuur gevulde linzen, eiwitten en granen en zaden die goed voor je zijn, zoals gerst en gierst.

Om de smaak van je plakjes te versterken, maak je een vegetarische sandwich vol gezonde voedingsstoffen. Combineer op twee sneetjes gekiemd volkoren brood tahini-vrije hummus, plakjes avocado, geroosterde rode paprika's, komkommers, uien, spinazie en tomaten, een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Drink dagelijks 8 tot 12 kopjes water. Eet minstens drie tot vier keer per week donkergroene groenten.

Goede opties zijn broccoli, paprika's, spruitjes en bladgroenten zoals boerenkool en spinazie. Eet minstens twee of drie keer per dag volle granen. Zoek naar volkorenmeel, rogge, havermout, gerst, amarant, quinoa of een meergranen. Een goede bron van vezels bevat 3 tot 4 gram vezels per portie.

Een geweldige bron bevat 5 of meer gram vezels per portie. Probeer twee tot drie porties vis per week te eten. Een portie bestaat uit 3 tot 4 gram gekookte vis. Goede keuzes zijn zalm, forel, haring, blauwvis, sardines en tonijn.

Mannen en vrouwen tussen 19 en 50 jaar hebben 1000 milligram calcium per dag nodig en 1200 milligram als 50 jaar of ouder. Eet drie tot vier keer per dag calciumrijk voedsel zoals magere of magere zuivelproducten. Rijk aan gezonde vetten, vezels en eiwitten, deze noten zijn gemaakt voor meer dan snacken. Gebruik gesneden amandelen als topping voor havermout of yoghurt, voeg ze toe aan muffinrecepten of gebruik amandelmeel in plaats van gewoon meel in pannenkoeken.

Ghreline is het ik hongerige hormoon van je lichaam, dat wordt onderdrukt als je maag vol is, dus het eten van verzadigend vezelrijk en eiwitrijk voedsel is een no-brainer. Probeer dit kitchari-recept, van Jeannette Alosi, een van de mensen in Secrets of the World's Healthiest People. Door je opties waden als het gaat om het voedsel dat je de meest voedzame waar voor je geld geeft, lijkt misschien een enorme uitdaging, maar dat hoeft niet zo te zijn. Daarom is het belangrijk om bepaalde plantaardige voedingsmiddelen aan elkaar te koppelen om ervoor te zorgen dat de persoon alle essentiële aminozuren consumeert die hij nodig heeft.

Maar welk voedsel kan worden gekroond tot het gezondste voedsel om te eten? Echt, er is geen echte nummer één, de diversiteit aan voordelen is gewoon te breed en individueel, maar waar is het plezier daarin?. In 1997 was de Food and Drug Administration (FDA) het ermee eens dat voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan havervlokken of haverzemelen gegevens op het etiket kunnen bevatten over hun cardiovasculaire gezondheidsvoordelen als onderdeel van een vetarm dieet. Het is van vitaal belang om op de hoogte te zijn van de meest gezonde voedingsmiddelen om een breed scala aan voedingsstoffen in het dieet te garanderen. De Satiety Index of Common Foods rangschikt het de nummer twee meest vullende voedingsmiddelen die alleen worden verslagen door gekookte aardappelen vanwege zijn volheidsfactor.

Onderzoekers bestuderen het vermogen van de probiotica in yoghurt en ander gefermenteerd voedsel om een reeks aandoeningen te behandelen, van eczeem tot inflammatoire darmaandoeningen. Een voedingsmiddel is meer voedingsrijk wanneer het gehalte aan voedingsstoffen hoog is in verhouding tot het aantal calorieën dat het voedsel bevat. Er is een grote, mooie lijst met voedingsmiddelen die geweldige multitaskers zijn als het gaat om het leveren van de vitamines en voedingsstoffen die je nodig hebt voor energie, je immuunsysteem versterken en je gewicht binnen een gezond bereik houden, en we hebben het voor je. Omdat voedsel gelijk is aan calorieën, moet je om af te vallen minder calorieën eten, meer trainen om calorieën te verbranden met activiteit, of beide.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required