Wat zijn de 7 superfoods?

Bessen bieden „one-stop-voeding voor de 50-plussers omdat ze rijk zijn aan vezels, vitamine C en ontstekingsremmende, antioxiderende flavonoïden. Of je nu bosbessen gebruikt om je havermout te bedekken of tussen vergaderingen door het handjevol te pakken, deze kleine maar machtige vruchten zitten boordevol goede eigenschappen. Best, MPH, RD, LDN, bij Balance One. Dit is om vele redenen goed nieuws, voegt ze eraan toe, en legt uit dat het hoge vezelgehalte helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en de darmen regelmatig houdt, die beide ontstekingen en het gewicht verminderen.

Misschien verrassend genoeg bevatten rode paprika's meer vitamine C dan sinaasappels, zoals de beste noten, en een kopje rode paprika heeft 118 milligram vitamine C, terwijl een kopje sinaasappels slechts 96 milligram vitamine C bevat. Daarover gesproken, hier leest u hoe u voldoende ijzer kunt krijgen na een plantaardig dieet. We voegen graag een handvol bramen toe aan een zomersalade voor een zuurzoete noot. Of probeer ze bovenop je volgende kom kokosyoghurt te hebben met een scheutje kaneel of kurkuma voor een extra vleugje ontstekingsremmend wonder.

Heb je overgebleven bramen die op het punt staan te bederven? Klop dit veganistische ijs van bramen en tijm op. Geen ijskoffie? Het is moeilijk om het beter te doen dan een verfrissende portie van deze gefermenteerde kokoswaterdrank naarmate de temperatuur stijgt. De 6 basisvoedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid zijn koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en water, die deze 7 voedingsmiddelen allemaal voor u kunnen bieden. Amandelen zijn letterlijk geweldig omdat ze veel ijzer, calcium en riboflavine bevatten.

IJzer is cruciaal voor de spierfunctie en gezondheid, calcium is essentieel voor sterke botten en bescherming van de hartspier, en riboflavine helpt koolhydraten en vetten af te breken. Nooit heb ik ooit een dikke superheld gezien, of wel? Appels bevatten veel vitamine C, wat helpt je immuunsysteem te ondersteunen, en vezels, die helpen het cholesterol te verlagen om een gezond gewicht te bereiken. Ze geven je ook veel energie en vullen je veel sneller dan andere voedingsmiddelen. Eet een appel per dag en je kunt hem misschien zelfs met je blote handen doormidden breken.

Als je broccoli nog steeds haat, ga er dan overheen en begin ervan te houden. Het bevat veel vitamine C en vitamine A, wat helpt uw huid te beschermen en de gezondheid van de ogen te behouden. Het bevat ook foliumzuur, dat helpt bij het vormen van rode bloedcellen en helpt bij de celgroei die nodig is voor spierontwikkeling. Probeer deze manieren om je broccoli op te krijgen.

Zalm bevat veel omega vette 3's, die verschillende voordelen hebben, zoals het verlagen van de bloeddruk, cholesterol en bloedstolsels. Ze zijn ook een van de beste voedingsmiddelen om grote hoeveelheden eiwitten te consumeren, terwijl ze vlees vermijden dat veel vet kan bevatten. Makkelijk te maken, zoals deze zalm met citroen. Popeye staat op het punt veel meer straatkrediet te krijgen voor het eten van al die spinazie.

Het neerhalen van een kom of blikje spinazie levert je spieren niet alleen op, maar kan je spieren veel efficiënter maken tijdens een training, waardoor langere trainingstijd mogelijk is. Oh, en ze zitten ook boordevol vitamine A, vitamine C en magnesium, wat spierontspanning en zenuwfunctie bevordert. Bekijk deze eenvoudige manier om spinazie te bakken. Deze baby's zijn gevuld met antioxidanten en vitamine A, wat de gezondheid van het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem verbetert.

Zoete aardappelen zijn ook gevuld met bètacaroteen, wat bijdraagt aan een stralende huid en het voorkomen van oogletsel. Bak ze zo voor het avondeten en ga dan de wereld redden. Vis, een eiwitrijke, overvloedige bron van omega-3-vetten, helpt de opbouw van cholesterol in slagaders te voorkomen. Als jij of je geliefde niet kan kiezen tussen de filet van 8 ounce of de in de pan aangebraden zalm op het menu, ga dan altijd voor de zalm.

Rood vlees kan slagaders verstoppen, het cholesterolgehalte en zelfs de bloeddruk verhogen. Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,. Bessen zijn een voedingskracht van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten.

Het sterke antioxidantvermogen van bessen gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en andere ontstekingsaandoeningen (4,. Bessen kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van verschillende spijsverterings- en immuungerelateerde aandoeningen wanneer ze worden gebruikt naast traditionele medische therapieën (. Of je er nu van geniet als onderdeel van je ontbijt, als dessert, op een salade of in een smoothie, de gezondheidsvoordelen van bessen zijn net zo veelzijdig als hun culinaire toepassingen. Bessen zitten vol voedingsstoffen en antioxidanten die bepaalde ziekten kunnen voorkomen en de spijsvertering kunnen verbeteren.

Groene thee komt oorspronkelijk uit China en is een licht cafeïnehoudende drank met een breed scala aan geneeskrachtige eigenschappen. Groene thee is rijk aan antioxidanten en polyfenolische verbindingen die sterke ontstekingsremmende effecten hebben. Een van de meest voorkomende antioxidanten in groene thee is de catechine, epigallocatechinegallaat of EGCG. EGCG is waarschijnlijk wat groene thee zijn schijnbare vermogen geeft om te beschermen tegen chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker (7,.

Onderzoek wijst ook uit dat de combinatie van catechines en cafeïne in groene thee het bij sommige mensen een effectief hulpmiddel kan maken om af te vallen (. Groene thee is rijk aan antioxidanten met veel gezondheidsvoordelen, waaronder mogelijke kankerpreventie. Eieren zijn van oudsher een controversieel onderwerp geweest in de voedingswereld vanwege hun hoge cholesterolgehalte, maar ze blijven een van de gezondste voedingsmiddelen. Hele eieren zijn rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, choline, selenium, vitamine A, ijzer en fosfor.

Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.In feite, het eten van eieren kan bij sommige mensen het „goede HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen. Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten en unieke antioxidanten). Onderzoek wijst uit dat het regelmatig eten van eieren uw risico op hartaandoeningen of diabetes niet verhoogt. Peulvruchten, of peulvruchten, zijn een klasse plantaardig voedsel dat bestaat uit bonen (inclusief soja), linzen, erwten, pinda's en alfalfa.

Peulvruchten zijn een rijke bron van B-vitamines, verschillende mineralen, eiwitten en vezels. Onderzoek wijst uit dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook een gezond gewichtsbehoud bevorderen, vanwege hun vermogen om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Peulvruchten zijn rijk aan veel vitamines, eiwitten en vezels. Ze kunnen sommige chronische ziekten voorkomen en gewichtsverlies ondersteunen. Noten en zaden zijn rijk aan vezels, vegetarische eiwitten en hart-gezonde vetten.

Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant is dat, hoewel noten en zaden calorisch dicht zijn, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20). Noten en zaden zitten vol vezels en hart-gezonde vetten. Ze kunnen uw risico op hartaandoeningen verminderen en gewichtsverlies ondersteunen. Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Knoflook is een plantaardig voedsel dat nauw verwant is aan uien, prei en sjalotten.

Het is een goede bron van mangaan, vitamine C, vitamine B6, selenium en vezels. Knoflook is een populair culinair ingrediënt vanwege zijn uitgesproken smaak, maar het wordt ook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale voordelen. Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, en het ondersteunen van de immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Knoflook is een voedingsrijk voedsel dat wordt gebruikt voor zijn medicinale voordelen voor eeuwen. Het kan nuttig zijn voor het ondersteunen van de immuunfunctie en het verminderen van uw risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker.

Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2.Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen) (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten verminderen). zoals hartaandoeningen, dementie en bepaalde kankers (32, 33, 3.Studies tonen aan dat curcumine effectief kan zijn bij de behandeling en preventie van chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes (35, 3.Het kan ook wondgenezing en pijnvermindering helpen (37, 3.Het is een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren, die bekend staan om een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen (3.Het opnemen van zalm in uw dieet kan ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen en u helpen een gezond gewicht te behouden (40). U kunt mogelijke negatieve effecten vermijden door uw consumptie van vis te beperken tot twee tot drie porties per week (4.Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren). Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen.

Het is rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten (4.Het eten van avocado kan het risico op hartaandoeningen, diabetes, metabool syndroom en bepaalde soorten kanker verminderen (44, 45, 4.Ze zijn ook een goede bron van carotenoïden, een soort antioxidant die uw risico op bepaalde soorten kan verminderen van kanker (4.Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten. Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Hoewel het voedingsgehalte varieert afhankelijk van het type, bevatten paddenstoelen vitamine A, kalium, vezels en verschillende antioxidanten die niet aanwezig zijn in de meeste andere voedingsmiddelen (4.Interessant is dat het eten van meer paddenstoelen geassocieerd is met een grotere consumptie van groenten in het algemeen, wat bijdraagt aan een algeheel voedzamer dieet (50). Vanwege hun unieke antioxidantgehalte kunnen paddenstoelen ook een rol spelen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van bepaalde soorten kanker (49, 50, 5.Een ander superkenmerk van paddenstoelen is dat landbouwafvalproducten worden gebruikt om ze te laten groeien). Dit maakt paddenstoelen tot een duurzaam onderdeel van een gezond voedselsysteem (50).

Sommige van deze verbindingen kunnen ook uw risico op kanker, hartaandoeningen, obesitas en diabetes verminderen (5.Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten). Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn.

Eieren zijn zo voedzaam dat ze vaak multivitamine van de natuur worden genoemd. Veel onderzoeken tonen aan dat het regelmatig eten van eieren de gezondheid kan verbeteren. Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde. Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren.

Over het algemeen bevatten superfoods grote hoeveelheden essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen, magere eiwitten en vezels. Vaak leveren ze ook ontstekingsremmende vetten zoals omega-3-vetzuren of antioxidanten, die uw cellen helpen beschermen tegen veroudering en ziekte, 1-4.Orgaanvlees en vooral lever zijn een krachtige bron van B-vitamines; vitamine A, D, E en K; ijzer; zink; choline; magnesium; en selenium. Een extra bonus is hun eiwitgehalte, dat de bouwstenen vormt voor peptide-neurotransmitters zoals serotonine (ook bekend als een van de gelukkige hormonen). De volgende zijn oesters, die DHA- en EPA omega-3-vetzuren, vitamine B12, selenium en ijzer leveren.

Ze zijn toevallig ook een van de hoogste voedselbronnen van zink, met 3 gram gekookte of gepaneerde en gebakken oesters die 673% van de aanbevolen dagelijkse waarde van zink bevatten. Bijna iedereen heeft dit superfood dit jaar geconsumeerd, of het nu gaat om supplementen of kadha. Maar aangezien de term „superfood” niet snel ergens heen lijkt te gaan, is het misschien de moeite waard om enkele gezonde opties van naderbij te bekijken. Hoewel veel voedingsmiddelen als super kunnen worden omschreven, is het belangrijk om te begrijpen dat er geen enkel voedsel is dat de sleutel is tot een goede gezondheid of ziektepreventie.

De voedingsindustrie schenkt het superfood-label aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen met een verondersteld vermogen om de gezondheid positief te beïnvloeden. De zeven superfoods van Whitten zijn uitstekende go-to's als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je energieniveau. Helaas bestaan superkrachten niet echt (nog steeds hopen op deze), maar er zijn voedingsmiddelen die je kunnen helpen langer te leven, beter te presteren dan je leeftijdsgenoten en je over het algemeen een betere gezondheid te bieden. Ik definieer „superfood” als een voedingsrijke, suikerarme voeding of drank die de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunt, helpt je darmen te genezen, ontstekingen vermindert en je helpt de beste vetverbrander te zijn.

Deze groente, ahem, fruit wordt beschouwd als een superfood vanwege het vitamine C- en kaliumgehalte, samen met andere ongelooflijke vitamines en voedingsstoffen, zegt Best. Hoewel het eten van dit voedsel je misschien niet letterlijk superkrachten geeft, zal het je zeker het gevoel geven dat het zo is. Met voordelen variërend van het bevorderen van de gezondheid van het hart tot het bestrijden van kanker, kunnen deze superfoods u helpen uw weg te vinden naar een langer en gezonder leven. Omdat amla rijk is aan vitamine C en A, polyfenol en flavonoïde, wordt aangenomen dat het consumeren van dit superfood het aantal witte bloedcellen in uw lichaam kan verhogen dat verantwoordelijk is voor het bestrijden van vreemde deeltjes.

Ze verdienen het superfood-label omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten en een rol spelen bij het voorkomen en beheersen van verschillende ziekten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required