Wat zijn 8 superfoods?

Rijker aan hart-gezonde omega-3 vetzuren dan zalm, geladen met meer ontstekingsremmende polyfenolen dan rode wijn, en verpakt half zoveel spieropbouwende eiwitten als kip, klinkt de walnoot als een Frankenfood, maar hij groeit aan bomen. Andere noten combineren slechts één of twee van deze functies, niet alle drie. Een portie walnoten van ongeveer 1 ounce, of 7 noten is altijd goed, maar vooral als herstelsnack na de training. Een recent onderzoek wees uit dat mensen die regelmatig noten aten een 14 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, vergeleken met degenen die ze zelden of nooit consumeerden.

Noten worden ook vaak aangetroffen in de voeding van mensen die een heel lang leven leiden. Ga voor een handvol per dag, maar kies voor de ongezouten noten, aangezien de voeding van de meeste mensen al veel natrium bevat. Zalm is een bijzonder goed eiwit omdat het hart-gezonde omega-3-vetten bevat, zei Fung. De American Heart Association beveelt twee porties vis per week aan, bij voorkeur vette vis zoals zalm.

Andere goede opties zijn makreel, haring, meerforel, sardines en witte tonijn. Koop verse bessen als ze in het seizoen zijn en ga voor de bevroren soort als ze dat niet zijn. Probeer een halve kop bessen per dag te eten. Elke hele vrucht is beter dan geen fruit, dus als je niet van bessen houdt, betekent dat niet dat de andere vruchten nutteloos zijn, voegde ze eraan toe.

Ga over het algemeen voor donkerder fruit zoals granaatappel, omdat de diepe kleur een hoog antioxidantgehalte aangeeft, zei Fung. Zorg ervoor dat het gewoon is en niet gearomatiseerd is, zodat er geen toegevoegde suiker is. Je kunt er zelf gehakte noten of bessen aan toevoegen en drie items op deze lijst in één keer laten behandelen, merkte Fung op. Yoghurt kan je helpen om je vol te voelen vanwege het eiwitgehalte.

Als je de lactose aankunt, ga dan voor één kopje per dag, stelde ze voor. Ga voor een halve kop tot een kopje quinoa. Eet het als rijst, het is een goede basis voor een kom gegarneerd met groenten en sauzen. Dieet heeft een enorme impact op het ziekterisico in het algemeen.

Van specifieke voedingsmiddelen is aangetoond dat ze alles doen, van het divers houden van uw darmmicrobioom tot het helpen afweren van af en toe een infectie van de bovenste luchtwegen, vooral belangrijk tijdens het koude- en griepseizoen. Als het gaat om het reguleren van uw immuunsysteem, heeft het bewezen voordelen om uw spijsverteringskanaal gevuld te houden met een verscheidenheid aan gezonde bacteriën die helpen bij het vormen van wat bekend staat als het darmmicrobioom. Onderzoek suggereert zelfs dat probiotica een bescheiden effect hebben op de vermindering van verkoudheid. Je kunt je darmen een stevige dosis van dergelijke levende culturen geven door yoghurt in je dieet op te nemen.

Begin je ochtend met yoghurt, voeg het toe aan havermout of smoothies voor een romigere smaak, of gebruik het als kruiderij in plaats van zure room op chili of taco's. Vermijd yoghurt vol toegevoegde suikers en kies voor de Griekse soort, waarvan Taylor zegt dat het meer dan twee keer het eiwit van gewone yoghurt bevat. Zie prebiotica als voedsel voor al die goede bacteriën in je darmen. Deze niet-verteerbare verbindingen (vaak vezelrijk voedsel) worden gemetaboliseerd door darmmicro-organismen en helpen de balans van een gezonde darmflora te behouden.

Een van deze krachtpatservormen van prebiotica is knoflook. Een deel van de reden waarom bosbessen elke lijst van superfoods lijken te maken, is een flavonoïde die ze bevatten, anthocyanine genaamd, en zijn meerdere immuunversterkende eigenschappen. Een studie uitgevoerd door Appalachian State University, de Universiteit van Montana, Texas Woman's University en Vanderbilt University toonde bijvoorbeeld aan dat „het eten van bosbessen de hoeveelheid immuun natuurlijke killercellen in de bloedbaan bijna kan verdubbelen”, zegt Li. En aanvullend onderzoek suggereert dat de flavonoïden die in bosbessen worden aangetroffen, de incidentie van infecties van de bovenste luchtwegen kunnen helpen verminderen als gevolg van dergelijke antivirale eigenschappen.

Bessen zitten over het algemeen ook boordevol antioxidanten, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die bijdragen aan veroudering. Whyte stelt voor om prioriteit te geven aan bessen met een donkerdere tint, zoals bosbessen of bramen, omdat ze waarschijnlijk meer vol antioxidanten zitten. Kiwifruit bevat ook vitamine E, folaat, carotenoïden en polyfenolen. En een kleine studie onder senioren in de gemeenschap wees uit dat terwijl het eten van vier kiwi's per dag gedurende vier weken de algehele incidentie van infecties van de bovenste luchtwegen niet significant verminderde, het de ernst en duur van hoofdcongestie aanzienlijk verminderde.

Het hielp deelnemers ook sneller te genezen van een zere keel. Als je alleen paddenstoelen eet als topping op pizza, wil je misschien ook beginnen met het verwerken van ze in je normale rotatie. Deze vaak over het hoofd geziene schimmels bevatten een oplosbare vezel genaamd bèta-glucaan, waarvan onderzoek heeft gesuggereerd dat het het immuunsysteem kan stimuleren om het te helpen verdedigen tegen bacteriële of schimmelinfecties, virussen en zelfs parasieten. Li merkt op dat een studie van de University of Western Sydney in Australië aantoonde dat het eten van witte knoppaddestoelen beschermende immuunantilichamen, IgA genaamd, in het speeksel kan verhogen.

Andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan bèta-glucaan zijn haver en gerst. De potentiële immuunversterkende effecten van paddenstoelen zijn zo sterk dat onderzoekers van de University of California in San Diego (UCSD) en UCLA een klinische studie uitvoeren waarin onder andere wordt gekeken of de groente de reactie van het lichaam op het COVID-vaccin kan verbeteren. Vis wordt al lang aangeprezen om zijn omega-3-vetzuren, die sommige onderzoeken hebben gekoppeld aan een betere cardiovasculaire gezondheid. Maar vette vis zoals zalm is ook rijk aan vitamine D.

En onderzoek suggereert dat vitamine D-suppletie geassocieerd is met lagere percentages infecties van de bovenste luchtwegen (en dat, omgekeerd, lage vitamine D-spiegels verband houden met een verhoogde incidentie van infecties van de bovenste luchtwegen, merkt Taylor op. Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,. Bessen zijn een voedingskracht van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten.

Het sterke antioxidantvermogen van bessen gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en andere ontstekingsaandoeningen (4,. Bessen kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van verschillende spijsverterings- en immuungerelateerde aandoeningen wanneer ze worden gebruikt naast traditionele medische therapieën (. Of je er nu van geniet als onderdeel van je ontbijt, als dessert, op een salade of in een smoothie, de gezondheidsvoordelen van bessen zijn net zo veelzijdig als hun culinaire toepassingen. Bessen zitten vol voedingsstoffen en antioxidanten die bepaalde ziekten kunnen voorkomen en de spijsvertering kunnen verbeteren.

Groene thee komt oorspronkelijk uit China en is een licht cafeïnehoudende drank met een breed scala aan geneeskrachtige eigenschappen. Groene thee is rijk aan antioxidanten en polyfenolische verbindingen die sterke ontstekingsremmende effecten hebben. Een van de meest voorkomende antioxidanten in groene thee is de catechine, epigallocatechinegallaat of EGCG. EGCG is waarschijnlijk wat groene thee zijn schijnbare vermogen geeft om te beschermen tegen chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker (7,.

Onderzoek wijst ook uit dat de combinatie van catechines en cafeïne in groene thee het bij sommige mensen een effectief hulpmiddel kan maken om af te vallen (. Groene thee is rijk aan antioxidanten met veel gezondheidsvoordelen, waaronder mogelijke kankerpreventie. Eieren zijn van oudsher een controversieel onderwerp geweest in de voedingswereld vanwege hun hoge cholesterolgehalte, maar ze blijven een van de gezondste voedingsmiddelen. Hele eieren zijn rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, choline, selenium, vitamine A, ijzer en fosfor.

Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.In feite, het eten van eieren kan bij sommige mensen het „goede HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen. Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten en unieke antioxidanten). Onderzoek wijst uit dat het regelmatig eten van eieren uw risico op hartaandoeningen of diabetes niet verhoogt. Peulvruchten, of peulvruchten, zijn een klasse plantaardig voedsel dat bestaat uit bonen (inclusief soja), linzen, erwten, pinda's en alfalfa.

Peulvruchten zijn een rijke bron van B-vitamines, verschillende mineralen, eiwitten en vezels. Onderzoek wijst uit dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook een gezond gewichtsbehoud bevorderen, vanwege hun vermogen om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Peulvruchten zijn rijk aan veel vitamines, eiwitten en vezels. Ze kunnen sommige chronische ziekten voorkomen en gewichtsverlies ondersteunen. Noten en zaden zijn rijk aan vezels, vegetarische eiwitten en hart-gezonde vetten.

Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant is dat, hoewel noten en zaden calorisch dicht zijn, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20). Noten en zaden zitten vol vezels en hart-gezonde vetten. Ze kunnen uw risico op hartaandoeningen verminderen en gewichtsverlies ondersteunen. Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Knoflook is een plantaardig voedsel dat nauw verwant is aan uien, prei en sjalotten.

Het is een goede bron van mangaan, vitamine C, vitamine B6, selenium en vezels. Knoflook is een populair culinair ingrediënt vanwege zijn uitgesproken smaak, maar het wordt ook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale voordelen. Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, en het ondersteunen van de immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Knoflook is een voedingsrijk voedsel dat wordt gebruikt voor zijn medicinale voordelen voor eeuwen. Het kan nuttig zijn voor het ondersteunen van de immuunfunctie en het verminderen van uw risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker.

Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2.Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen) (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten verminderen). zoals hartaandoeningen, dementie en bepaalde kankers (32, 33, 3.Studies tonen aan dat curcumine effectief kan zijn bij de behandeling en preventie van chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes (35, 3.Het kan ook wondgenezing en pijnvermindering helpen (37, 3.Het is een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren, die bekend staan om een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen (3.Het opnemen van zalm in uw dieet kan ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen en u helpen een gezond gewicht te behouden (40). U kunt mogelijke negatieve effecten vermijden door uw consumptie van vis te beperken tot twee tot drie porties per week (4.Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren). Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen.

Het is rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten (4.Het eten van avocado kan het risico op hartaandoeningen, diabetes, metabool syndroom en bepaalde soorten kanker verminderen (44, 45, 4.Ze zijn ook een goede bron van carotenoïden, een soort antioxidant die uw risico op bepaalde soorten kan verminderen van kanker (4.Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten. Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Hoewel het voedingsgehalte varieert afhankelijk van het type, bevatten paddenstoelen vitamine A, kalium, vezels en verschillende antioxidanten die niet aanwezig zijn in de meeste andere voedingsmiddelen (4.Interessant is dat het eten van meer paddenstoelen geassocieerd is met een grotere consumptie van groenten in het algemeen, wat bijdraagt aan een algeheel voedzamer dieet (50). Vanwege hun unieke antioxidantgehalte kunnen paddenstoelen ook een rol spelen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van bepaalde soorten kanker (49, 50, 5.Een ander superkenmerk van paddenstoelen is dat landbouwafvalproducten worden gebruikt om ze te laten groeien). Dit maakt paddenstoelen tot een duurzaam onderdeel van een gezond voedselsysteem (50).

Sommige van deze verbindingen kunnen ook uw risico op kanker, hartaandoeningen, obesitas en diabetes verminderen (5.Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten). Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn.

Eieren zijn zo voedzaam dat ze vaak multivitamine van de natuur worden genoemd. Veel onderzoeken tonen aan dat het regelmatig eten van eieren de gezondheid kan verbeteren. Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde. Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren.

Studies hebben aangetoond dat bosbessen kunnen helpen om de hersenfunctie en het kortetermijngeheugen te verbeteren en ze werken perfect als een lekker klein, caloriearm tussendoortje gedurende de dag. De antioxidanten die aanwezig zijn in bosbessen verzamelen zich rond delen van de hersenen die intelligentie beheersen, reageren met neuronen en hersensignalen verbeteren, onmiddellijk. Bekijk dit interessante artikel van Positive Health Wellness voor meer informatie over de (talrijke en indrukwekkende) voordelen van het eten van bosbessen. Ze zijn een geweldige bron van EPA en DHA (omega-3-vetzuren) die niet alleen hartaandoeningen en lagere bloeddruk voorkomen (zodat je langer leeft), maar ook geweldig zijn voor hersenfunctie en geheugen.

Bladgroenten zitten absoluut boordevol vitamines en mineralen die kunnen helpen om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen, van kanker tot dementie. Bekijk dit verhelderende artikel van Best Health voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van bladgroenten. Volle granen hebben een lagere GI dan verwerkt (wit) voedsel. Je kunt echter te veel van het goede hebben en als je afhankelijk bent van cafeïne, kopje na kopje koffie drinken, kan dit (uiteraard) het tegenovergestelde effect hebben.

Anthony is een rekruteringsveteraan van 18 jaar en is ook een van de oorspronkelijke oprichters van Coburg Banks. Hij leidt nu rekruteringsadviseurs op over de beste methoden om te gebruiken bij het inkopen en beoordelen van sollicitanten voor hun klanten. Bosbessen staan bovenaan bijna elke superfoodlijst, maar zowat elke eetbare bes is de status van superfood waard. Exotisch fruit wordt al lang vereerd als superfoods vanwege hun voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen.

Maar het feit is dat er niet zoiets bestaat als superfood, de voedingsmiddelen die over het algemeen als superfood worden genoemd, zijn voedselrijk voedsel dat onze gezondheid zou moeten stimuleren. Sommige voedingsmiddelen zijn zo voedzaam dat het lijkt alsof ze superkrachten hebben, maar buiten de marketingwereld bestaat er eigenlijk niet zoiets als een superfood volgens wetenschappelijke normen, althans. Al eeuwenlang worden paddenstoelen beschouwd als een superfood en worden ze nog steeds gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om het lichaam te reinigen en de levensduur te bevorderen. Superfoods gaan niet over één voedingsmiddel dat de kracht heeft om je gezondheid te transformeren, maar een gevarieerde combinatie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen die de gezondheid bevorderen en beschermen tegen ziekten.

Dat gezegd hebbende, zijn er etenswaren die zeer goed in staat zijn om te vallen in de categorie voedselrijk voedsel, ook wel superfood genoemd. Maar waarom zou u niet wat gezonde superfoods toevoegen aan uw herfstoogstfeest en ze opnemen als nietjes in uw dagelijkse eten?. Deze superfoods bieden een aantal zeer belangrijke voedingsstoffen die uw maaltijden en snacks van stroom kunnen voorzien en een gezond eetpatroon verder kunnen verbeteren. Voedingsdeskundige zegt dat superfood eigenlijk een term is om mensen te beïnvloeden en hen te laten overgaan op gezonde voedselkeuzes.

Het kan een superfood worden genoemd omdat het boordevol voedingsstoffen zit zoals vitamine B, mineralen, eiwitten en vezels. Ze verdienen het superfood-label omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten en een rol spelen bij het voorkomen en beheersen van verschillende ziekten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required