Wat zijn de top 5 gezondste voedingsmiddelen?

Top 15 gezonde voedingsmiddelen die je zou moeten etenVis. Broccoli of een van de kruisbloemige groenten. Spinazie en andere groene bladgroenten. Bovendien zijn omega-3-vetzuren in verband gebracht met de gezondheid van de hersenen, en onderzoek suggereert dat ze cognitieve achteruitgang in verband met veroudering kunnen voorkomen.

Er zijn veel gezonde voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte om uit te kiezen, waaronder avocado, pure chocolade, eieren en vette vis. Deze omvatten broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool, boerenkool, koolrabi, mosterdgroenten, radijs en rapen. Ze zijn een uitstekende bron van vezels, vitamines en fytochemicaliën, waaronder indolen, thiocyanaten en nitrillen, die sommige soorten kanker kunnen voorkomen. Drink dagelijks 8 tot 12 kopjes water.

Eet minstens drie tot vier keer per week donkergroene groenten. Goede opties zijn broccoli, paprika's, spruitjes en bladgroenten zoals boerenkool en spinazie. Eet minstens twee of drie keer per dag volle granen. Zoek naar volkorenmeel, rogge, havermout, gerst, amarant, quinoa of een meergranen.

Een goede bron van vezels bevat 3 tot 4 gram vezels per portie. Een geweldige bron bevat 5 of meer gram vezels per portie. Probeer minstens één keer per week een maaltijd op basis van bonen te eten. Probeer peulvruchten, waaronder bonen en linzen, toe te voegen aan soepen, stoofschotels, stoofschotels, salades en dips of eet ze gewoon op.

Probeer twee tot drie porties vis per week te eten. Een portie bestaat uit 3 tot 4 gram gekookte vis. Goede keuzes zijn zalm, forel, haring, blauwvis, sardines en tonijn. Voeg elke dag twee tot vier porties fruit toe aan uw dieet.

Probeer bessen te eten zoals frambozen, bosbessen, bramen en aardbeien. Mannen en vrouwen tussen 19 en 50 jaar hebben 1000 milligram calcium per dag nodig en 1200 milligram als 50 jaar of ouder. Eet drie tot vier keer per dag calciumrijk voedsel zoals magere of magere zuivelproducten. Bekijk deze lijst met calciumrijke voedingsmiddelen.

U vindt een uitsplitsing van het calciumgehalte in verschillende groenten, fruit, noten, peulvruchten, granen, vis en meer. Soja bevat isoflavonen, genisteïne en diadzen die niet in andere voedingsmiddelen voorkomen en waarvan is bewezen dat ze het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en botverlies vertragen. Als het goed genoeg is voor Popeye, is het goed genoeg voor jou. Spinazie is een superfood met veel voedingsstoffen en dankzij de toenemende populariteit is het direct verkrijgbaar in bijna alle supermarkten.

Of het nu vers, bevroren of zelfs ingeblikt is, zoals onze pijprokende matrozenvriend het verkiest. Spinazie is een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld, het zit boordevol energie en bevat weinig calorieën. Het is ook een geweldige bron van vitamine A, K en essentieel foliumzuur. Overeengekomen, het kan je adem laten ruiken, maar geloof ons, de voordelen die het biedt zijn het zeker waard.

Knoflook wordt al honderden jaren gebruikt om ziekten te bestrijden omdat het de groei van bacteriën remt. Het verlaagt ook het cholesterol, de bloeddruk en is een krachtige ontstekingsremmer. Dus kijk voorbij de geur, koop wat mondwater en haal wat knoflook. Citroenen worden in de gezondheidsindustrie algemeen beschouwd als's werelds gezondste voedsel.

De zure vrucht is een alkaliserend powerfood; ze hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen zelfs helpen de groei van kankercellen te remmen. Ze helpen zowel de lever als de darmen en hebben ook dezelfde hoeveelheid vitamine C als een sinaasappel. Dus, als de wereld je citroenen geeft, zeg dan bedankt en voeg een plakje toe aan wat water en geniet. Deze zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Midden-Oosterse en Indiase keuken.

Dankzij hun gezondheidsvoordelen hebben ze nu hun weg gevonden naar het VK. Linzen bevatten veel vezels en eiwitten, hun voedingsvoordelen zijn onder meer het vermogen om de gezondheid van het hart te verbeteren en te behouden, gewichtsverlies op een gezonde manier te helpen, schommelingen in de bloedsuikerspiegel te bestrijden die kunnen leiden tot diabetes of lage energieniveaus, en de spijsvertering te verbeteren. Als je vegetariër of veganist bent, hou je waarschijnlijk al van linzen en gebruik je ze als vleesvervanger in je recepten. Als je ze nog nooit hebt gehad, vertrouw ons, voeg ze toe aan een salade, soep of een stoofpot en geniet van de voordelen.

De meest geconsumeerde bes ter wereld, frambozen zijn gevuld met antioxidanten, vitamine C en ijzer. Onderzoek heeft aangetoond dat het verhogen van uw consumptie hiervan het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen vermindert en een gezonde teint, verhoogde energie en een algeheel lager gewicht bevordert. Dus de volgende keer dat je in het fruitgangpad bent, zorg er dan voor dat je wat frambozen in je mandje doet. Ze zitten boordevol carotenoïden en zijn een goede bron van kalium en vezels.

Gooi partjes zoete aardappel met een beetje olijfolie en rooster tot ze gaar en lichtbruin zijn. Bestrooi met een paar kruiden, zoals kaneel of chili. Vetvrije (0%) ongezoete Griekse yoghurt heeft een aangename zuurheid die een perfecte folie is voor de natuurlijke zoetheid van bessen, bananen of je favoriete volkoren granen. Het is gespannen, dus zelfs de 0% vetversies zijn dik en romig.

En de verloren vloeistof betekent dat de yoghurt die overblijft twee keer zoveel eiwit heeft als gewone yoghurt (maar minder calcium), ongeveer 15 gram in 5 gram gewone 0% Griekse yoghurt. Of het nu snel, ouderwets of staal is gesneden, havermout is een stevig volkoren ontbijt. Elke ½ kop (droog) gewone havermout bevat 4 gram vezels en ongeveer de helft is de oplosbare soort die helpt cholesterol te verlagen. Bedek je gekookte havermout met geroosterde amandelreepjes en bananen in plaats van suiker of zout.

Of probeer in blokjes gesneden appel met kaneel en rozijnen, of in blokjes gesneden peer met walnoten en nootmuskaat. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels, koper, folaat, ijzer, magnesium, kalium en zink. Maar garbanzos vallen op omdat ze zo veelzijdig zijn. Zoek naar variëteiten zonder toevoeging van zout, zoals Whole Foods 365, in dozen.

Voeg een handvol toe aan je gegooide salade, of roer ze door je groentestoofschotels, curries en soepen. Watermeloen is een zwaargewicht op de afdeling voedingsstoffen. Een standaardportie (ongeveer 2 kopjes) bevat een derde van de vitamine A en C van een dag, een mooie shot kalium en een gezonde dosis lycopeen voor slechts 90 vetvrije, zoutvrije calorieën. En als ze in het seizoen zijn, worden watermeloenen vaak lokaal geteeld, wat betekent dat ze een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan sommige andere vruchten.

Goed voor de hersenen en bedreven in het verlagen van de bloeddruk, wordt de bescheiden biet vaak over het hoofd gezien als een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde. Citroenen worden vaak aangeprezen als's werelds gezondste voedsel en hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen de groei van kankercellen te remmen. Deze lijst met 10 van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld is slechts een begingids - een manier om de essentiële vitamines en mineralen te begrijpen die het menselijk lichaam nodig heeft om op zijn best te blijven functioneren. De paarse groente wordt soms over het hoofd gezien als het gaat om een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required