Wat zijn de 6 superfoods?

Citroenen zijn rijk aan vitamine C en één citroen bevat 187 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde per portie. De vlierbloesem wordt beschouwd als een superfood vanwege zijn antivirale eigenschappen. Veel mensen denken dat je een groot budget nodig hebt om een gezond dieet te kunnen betalen. Ze zijn in elke supermarkt en passen in elk budget, maar mensen hebben ze in de loop der jaren een slechte reputatie gegeven.

Dooiers bevatten cholesterol, wat kan leiden tot hartaandoeningen als ze te vaak worden gegeten. Eieren zijn echter ook een natuurlijke bron van eiwitten en vitamines. Onderzoekers ontdekten dat mensen die tussen de zes en 12 eieren per week eten, hun risico op het ontwikkelen van ziekten zoals diabetes of hartproblemen niet verhoogden. Geniet ervan bij je ontbijt of bij een salade om je lichaam een boost te geven.

Bladgroenten zijn groenten zoals boerenkool, spinazie en snijbiet. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen en grote hoeveelheden vezels. Het eten van een gezonde portie boerenkool geeft je 684% van je dagelijkse vitamine K-waarde (DV), plus 206% van je dagelijkse vitamine A-behoefte en 134% van je vitamine C DV. Gebruik ze als basis van je salades of bak ze in warme maaltijden voor een aanzienlijke boost voor je immuunsysteem, botstructuur en meer.

Millennials maakten van avocado's een populaire meme, maar het trendy fruit werd een hoofdbestanddeel van de supermarkt omdat het zo voedzaam is. Of je het nu op toast of als tussendoortje serveert, avocado's verminderen je cellulaire ontsteking die problemen veroorzaakt zoals een opgeblazen gevoel of spijsverteringsproblemen. De natuurlijke vetten kalmeren je lichaam en kunnen zelfs helpen bij het afvallen, dus het is een van de krachtigste superfoods die je aan je dieet kunt toevoegen. Kefir is gefermenteerde melk, wat betekent dat het gekweekte bacteriën en gisten bevat die uw spijsverteringsstelsel ten goede komen.

Je vindt het in veel drankjes die klaar zijn om te gaan bij je plaatselijke supermarkt of zelfs benzinestations. Het reguleert je darmmicrobiota, zodat je voedsel kunt verteren en regelmatig stoelgang kunt hebben. Wanneer je maag gemakkelijk met voedsel kan omgaan, heeft je lichaam minder last van ontstekingen veroorzaakt door cellulaire stress. Zoete aardappelen staan al lang op de lijst met superfoods, en niet voor niets.

Wortelen, bieten, pastinaak, aardappelen en yams zijn allemaal soorten wortelgroenten die het menselijk leven honderden jaren en door menig strenge winter hebben ondersteund. Het is geen geheim dat donkere bladgroenten een voedingskracht zijn. Bittere groenten zoals boerenkool, spinazie, broccoli en boerenkool zitten boordevol vitamine A, C en K, calcium, kalium en magnesium. Ze helpen ook bij het bevorderen van een heldere huid, de gezondheid van de ogen, een sterk zenuwstelsel en een gezonde, normale bloedstolling.

Walnoten worden vaak gerangschikt als de topnoot voor antioxidanten die polyfenolen worden genoemd, waardoor ze een hogere antioxidantpotentie hebben dan welke andere noot dan ook. Met het vermogen om de hersenkracht te vergroten, het cardiovasculaire risico te verminderen, te beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en slagaders te beschermen tegen kortdurende schade, zijn walnoten de perfecte snack om te pakken de volgende keer dat je honger hebt. Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,.

Bessen zijn een voedingskracht van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Het sterke antioxidantvermogen van bessen gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en andere ontstekingsaandoeningen (4,. Bessen kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van verschillende spijsverterings- en immuungerelateerde aandoeningen wanneer ze worden gebruikt naast traditionele medische therapieën (. Of je er nu van geniet als onderdeel van je ontbijt, als dessert, op een salade of in een smoothie, de gezondheidsvoordelen van bessen zijn net zo veelzijdig als hun culinaire toepassingen.

Bessen zitten vol voedingsstoffen en antioxidanten die bepaalde ziekten kunnen voorkomen en de spijsvertering kunnen verbeteren. Groene thee komt oorspronkelijk uit China en is een licht cafeïnehoudende drank met een breed scala aan geneeskrachtige eigenschappen. Groene thee is rijk aan antioxidanten en polyfenolische verbindingen die sterke ontstekingsremmende effecten hebben. Een van de meest voorkomende antioxidanten in groene thee is de catechine, epigallocatechinegallaat of EGCG.

EGCG is waarschijnlijk wat groene thee zijn schijnbare vermogen geeft om te beschermen tegen chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker (7,. Onderzoek wijst ook uit dat de combinatie van catechines en cafeïne in groene thee het bij sommige mensen een effectief hulpmiddel kan maken om af te vallen (. Groene thee is rijk aan antioxidanten met veel gezondheidsvoordelen, waaronder mogelijke kankerpreventie. Eieren zijn van oudsher een controversieel onderwerp geweest in de voedingswereld vanwege hun hoge cholesterolgehalte, maar ze blijven een van de gezondste voedingsmiddelen.

Hele eieren zijn rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, choline, selenium, vitamine A, ijzer en fosfor. Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks de angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.eieren kunnen bij sommige mensen „goed HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen. Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten en unieke antioxidanten). Onderzoek wijst uit dat het regelmatig eten van eieren uw risico op hartaandoeningen of diabetes niet verhoogt.

Peulvruchten, of peulvruchten, zijn een klasse plantaardig voedsel dat bestaat uit bonen (inclusief soja), linzen, erwten, pinda's en alfalfa. Peulvruchten zijn een rijke bron van B-vitamines, verschillende mineralen, eiwitten en vezels. Onderzoek wijst uit dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook een gezond gewichtsbehoud bevorderen, vanwege hun vermogen om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Peulvruchten zijn rijk aan veel vitamines, eiwitten en vezels. Ze kunnen sommige chronische ziekten voorkomen en gewichtsverlies ondersteunen.

Noten en zaden zijn rijk aan vezels, vegetarische eiwitten en hart-gezonde vetten. Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant is dat, hoewel noten en zaden calorisch dicht zijn, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20). Noten en zaden zitten vol vezels en hart-gezonde vetten. Ze kunnen uw risico op hartaandoeningen verminderen en gewichtsverlies ondersteunen.

Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Knoflook is een plantaardig voedsel dat nauw verwant is aan uien, prei en sjalotten. Het is een goede bron van mangaan, vitamine C, vitamine B6, selenium en vezels. Knoflook is een populair culinair ingrediënt vanwege zijn uitgesproken smaak, maar het wordt ook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale voordelen. Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, en het ondersteunen van de immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Knoflook is een voedingsrijk voedsel dat wordt gebruikt voor zijn medicinale voordelen voor eeuwen.

Het kan nuttig zijn voor het ondersteunen van de immuunfunctie en het verminderen van uw risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker. Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2) Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten verminderen, zoals hartziekten, dementie en bepaalde kankers (32, 33, 3.Studies tonen aan dat curcumine effectief kan zijn bij de behandeling en preventie van chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes (35, 3.Het kan ook wondgenezing en pijnvermindering helpen (37, 3.Het is een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren, die bekend om een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen (3.Het opnemen van zalm in uw dieet kan ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen en u helpen een gezond gewicht te behouden (40). U kunt mogelijke negatieve effecten vermijden door uw consumptie van vis te beperken tot twee tot drie porties per week (4.Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren). Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen.

Het is rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten (4.Het eten van avocado kan het risico op hartaandoeningen, diabetes, metabool syndroom en bepaalde soorten kanker verminderen (44, 45, 4.Ze zijn ook een goede bron van carotenoïden, een soort antioxidant die uw risico op bepaalde soorten kanker (4.Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten. Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Hoewel het gehalte aan voedingsstoffen varieert afhankelijk van het type, bevatten paddenstoelen vitamine A, kalium, vezels en verschillende antioxidanten die niet aanwezig zijn in de meeste andere voedingsmiddelen (4.Interessant is dat het eten van meer paddenstoelen wordt geassocieerd met grotere consumptie van groenten in het algemeen, wat bijdraagt aan een over het algemeen voedzamer dieet (50). Vanwege hun unieke antioxidantgehalte kunnen paddenstoelen ook een rol spelen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van bepaalde soorten kanker (49, 50, 5.Een ander superkenmerk van paddenstoelen is dat landbouwafvalproducten worden gebruikt om ze te laten groeien). Dit maakt paddenstoelen tot een duurzaam onderdeel van een gezond voedselsysteem (50).

Sommige van deze verbindingen kunnen ook uw risico op kanker, hartaandoeningen, obesitas en diabetes verminderen (5.Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten). Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn.

Eieren zijn zo voedzaam dat ze vaak multivitamine van de natuur worden genoemd. Veel onderzoeken tonen aan dat het regelmatig eten van eieren de gezondheid kan verbeteren. Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde. Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren.

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat het toevoegen van kikkererwten aan uw dieet kan helpen bij gewichtsbeheersing en zelfs uw risico op chronische ziekten zoals diabetes of hart- en vaatziekten kan verminderen. Spinazie is donker bladgroen met veel essentiële voedingsstoffen. Boerenkool is een ander soort bladgroen dat iets bitterder is dan spinazie, maar nog steeds een indrukwekkend voedingsprofiel heeft. Witte tonijn in blik bevat veel omega-3-vetzuren die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart omdat ze de bloeddruk verlagen en uw risico op hartaandoeningen, zegt Cassetty.

Door het hoge gehalte aan gezonde vetten, zoals omega-3-vetzuren, is avocado een hartvriendelijke optie die ook veel kalium en calcium bevat. Nu je hebt gelezen over zes van de krachtigste superfoods, kijk dan hoe je ze aan je dieet kunt toevoegen. Hoewel het woord superfood misschien gewoon een marketingterm is, presteren sommige gezonde voedingsmiddelen beter dan andere op het gebied van voedingsprofielen. Hoewel de superfoods misschien gewoon een marketingterm zijn, kunnen voedingsmiddelen zoals peulvruchten, donkere bladgroenten, bessen en noten geweldige opties zijn om u te helpen uw dagelijkse voedingsdoelen te bereiken.

In plaats van te vertrouwen op maaltijden in de magnetron en bewerkte snacks, kunt u uw dagelijkse voeding vernieuwen door zes van de krachtigste superfoods op te nemen. Hoewel het opnemen van superfoods in uw dieet u kan helpen de vruchten te plukken van ziektebestrijdende voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, vezels, vitamines en mineralen, moet u er rekening mee houden dat de sleutel tot gezondheid een uitgebalanceerd dieet is. Dit is wat u moet weten over wat kwalificeert als een superfood en degene die u zou moeten overwegen toe te voegen aan uw dieet. Het opnemen van superfoods die rijk zijn aan antioxidanten (chemicaliën die genetische mutaties en kankerverwekkende weefselschade bestrijden) kan celschade minimaliseren.

Voeg wat van deze superfoods toe aan je dagelijkse voeding en je kunt er zeker van zijn dat je lichaam krijgt wat het nodig heeft om te gedijen. Bosbessen staan bovenaan bijna elke superfoodlijst, maar zowat elke eetbare bes is de status van superfood waard. Hoewel veel voedingsmiddelen als super kunnen worden omschreven, is het belangrijk om te begrijpen dat er geen enkel voedsel is dat de sleutel is tot een goede gezondheid of ziektepreventie. Op die manier haal je het meeste uit alle smakelijke superfoods in je dieet zonder je ooit zorgen te hoeven maken dat je je aan weer een rage houdt.

Exotisch fruit wordt al lang vereerd als superfoods vanwege hun voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen. Bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, kool en broccoli zijn krachtige superfoods die rijk zijn aan vitamines die bloedstolsels kunnen helpen voorkomen, de gezondheid van de botten kunnen ondersteunen, de stofwisseling kunnen stimuleren en bepaalde kankers kunnen bestrijden. Superfoods zijn soorten voedsel, meestal fruit, groenten, vis, noten en sommige zuivelproducten die als voedingsdicht worden beschouwd. .

Leave a Comment

All fileds with * are required