Wat zijn de 10 superfoods?

Het is misschien niet het beste compliment voor een gesprek, maar het is zeker het perfecte compliment voor veel recepten, zoals deze knoflookrisotto. Deze omvatten broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool, boerenkool, koolrabi, mosterdgroenten, radijs en rapen. Ze zijn een uitstekende bron van vezels, vitamines en fytochemicaliën, waaronder indolen, thiocyanaten en nitrillen, die sommige soorten kanker kunnen voorkomen. Zoete aardappelen staan al lang op de lijst met superfoods, en niet voor niets.

Wortelen, bieten, pastinaak, aardappelen en yams zijn allemaal soorten wortelgroenten die het menselijk leven honderden jaren en door menig strenge winter hebben ondersteund. De kans is groot dat je nog nooit van Mankai hebt gehoord, oftewel de kleinste groente ter wereld. Ik wist zeker niets van dit kleine superfood totdat Samina Kalloo, RDN, CDN, voedingscommunicatieleider voor Pollock Communications, me op de hoogte bracht van zijn eiwitten- en vitaminepakkingskrachten. Ondanks zijn microgrootte heeft Mankai alle negen essentiële aminozuren, vitamine B, ijzer en meer dan 60 voedingsstoffen, zegt Kalloo.

Jij en je S., O. Kurkuma, een specerij die je waarschijnlijk al in je kast hebt, kan ontstekingen verminderen, het geheugen verbeteren, het risico op sommige chronische ziekten verlagen en vrije radicalen bestrijden (ook bekend als wat bijdraagt aan veroudering), zegt Kalloo. Je bent misschien bekend met tahini als je nachtelijke munchies hummus en pita-chips bevatten. Tahini, een hoofdingrediënt van hummus gemaakt van gemalen sesamzaadjes, vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten, maar heeft zijn weg gevonden naar de gangpaden van Trader Joe's en Whole Foods.

Het kan een beetje verwarrend zijn om erachter te komen wat je precies moet doen met granaatappels of de zaden. Maar hun gezondheidsvoordelen wegen zeker op tegen elke aanhoudende verwarring die je hebt. Als krachtpatser met antioxidanten kunnen granaatappelpitten je cellen beschermen tegen schade en ziekten helpen voorkomen, zegt Golub. Ze zijn rijk aan vezels die de spijsvertering bevorderen, naast het bevatten van vitamine C, vitamine K en folaat, zegt Golub.

Als je lichaam geen zuivelvriendelijke zone is, zijn er nog steeds een heleboel andere gefermenteerde voedingsmiddelen die je in je dagelijkse maaltijden kunt opnemen. Gooi zuurkool in koolsalade of andere gehakte salades. En vergeet augurken niet, die een geweldige aanvulling zijn op sandwiches en salades, beveelt Kalloo aan. Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn.

Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,. Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks de angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.eieren kunnen bij sommige mensen „goed HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen. Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Onderzoek wijst uit dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer van type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook een gezond gewichtsbehoud bevorderen vanwege hun vermogen. om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant is dat ook noten en zaden zijn calorisch compact, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20).

Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, evenals het ondersteunen van immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2.Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, dementie en bepaalde kankers verminderen (32, 33, 3.Zalm is een zeer voedzame vis boordevol gezonde vetten, eiwitten, B-vitamines, kalium en selenium). Het opnemen van zalm in uw dieet kan ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen en u helpen een gezond gewicht te behouden (40). Een potentieel nadeel van het eten van zalm en andere soorten zeevruchten is hun mogelijke besmetting met zware metalen en andere milieuverontreinigende stoffen. Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren.

Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen. Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten. Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten). Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde.

Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn. Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde. Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren.

Zalm is voedzaam, smakelijk, veelzijdig en overal verkrijgbaar. Hier zijn een paar feiten over zalmvoeding en gezondheidsvoordelen. Dus hier is een lijst van 10 gemakkelijk te eten, gemakkelijk te vinden, alledaagse superfoods om gezond, eenvoudig en heerlijk te blijven eten. Alle bessen zijn geweldige bronnen van vezels - een voedingsstof waar de meeste Amerikanen geen genoeg van krijgen.

Vezels helpen je spijsvertering gezond te houden en goed te laten werken (ahem. Alle bessen zijn goed voor je, dus zorg ervoor dat je het door elkaar haalt. In de winter, wanneer bessen niet in het seizoen zijn, pak je bevroren (zonder zoetstoffen) die geweldig zijn voor smoothies, havermout of ontdooid in yoghurt. Frambozen (een van de beste ontbijtproducten om af te vallen) hebben de meeste vezels met 8 gram per kopje - en bevatten ook ellaginezuur, een verbinding met eigenschappen tegen kanker.

Dezelfde hoeveelheid bosbessen bevat de helft van de vezels (4 gram), maar zit boordevol anthocyanen, antioxidanten die kunnen helpen het geheugen scherp te houden naarmate je ouder wordt. Een kopje aardbeien bevat 3 gram vezels, maar meer dan een hele dag aanbevolen dosis huidverstevigende vitamine C. Haver is een hoofdbestanddeel van het ontbijt en nogal superfood. Meer haver eten is een gemakkelijke manier om je vezelinname te verhogen, een voedingsstof waar de meesten van ons geen genoeg van krijgen.

Vezel is goed voor ons lef en onze taille en om ons volledig te houden, zeer belangrijke eigenschappen in een ontbijtmaaltijd. Bovendien is haver volkoren en gewone haver bevat geen toegevoegde suiker. Voor een superfoodmaaltijd of snack begin je met gewone haver en verander ze in gezonde maaltijden en snacks zoals bosbessenhaverkoekjes, zelfgemaakte muesli om van te genieten met fruit en yoghurt of doe-het-zelf energiebeten met pindakaas. Studies tonen aan dat als u regelmatig thee drinkt, u uw risico op Alzheimer, diabetes en sommige kankers kunt verminderen, plus gezondere tanden en tandvlees en sterkere botten hebt (thee kan ook helpen bij gewichtsverlies).

Hoe? Thee is rijk aan een klasse antioxidanten die flavonoïden worden genoemd. Ongeacht de variëteit aan thee die u kiest, maximaliseer de kracht van de flavonoïden door het vers gezet te drinken. Als je een partij koude thee in je koelkast wilt bewaren, voeg dan een beetje citroensap toe - het citroenzuur en vitamine C in die scheutje citroen, limoen of sinaasappel helpen de flavonoïden te behouden. Yoghurt bevat probiotica of goede bacteriën die ons lef gezond houden.

Slechts 1 kopje yoghurt levert bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse waarde van calcium en levert fosfor, kalium, zink, riboflavine, vitamine B12 en eiwit. Kies Griekse yoghurt voor een nog grotere eiwitboost en bereik waar mogelijk gewoon. Yoghurts met smaak hebben meestal veel toegevoegde suiker, die calorieën toevoegen zonder voeding. Onderzoek zou kunnen bevestigen dat „een appel per dag de dokter weghoudt.

De gezondheidsvoordelen van deze superspecerij worden nog steeds onthuld door lopende onderzoeken, maar het wordt al lang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Recent onderzoek heeft zelfs geleid tot een lage vraag naar kokosolie, ooit een van de meest spraakmakende superfoods. Ze onthulden ook een lijst van de top 10 superfoods van het jaar, die een duidelijke nadruk legt op plantaardig voedsel dat een groot aantal voedingsvoordelen heeft. In de jaren twintig publiceerde de United Fruit Company een reeks kleurrijke advertenties over de gezondheidsvoordelen van bananen, onderzoek waarin de voordelen van bananen werden beschreven, en al snel werd de tropische vrucht het eerste voedsel met het label superfood, volgens de Harvard T.

Ze verdienen het superfood-label omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten en een rol spelen bij het voorkomen en beheersen van verschillende ziekten. Maar aangezien de term „superfood” niet snel ergens heen lijkt te gaan, is het misschien de moeite waard om enkele gezonde opties van naderbij te bekijken. Exotisch fruit wordt al lang vereerd als superfoods vanwege hun voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen. De regerende superfoodcategorie houdt verband met een verbeterde spijsvertering en verminderde ontstekingen, zegt Kalloo.

Bosbessen staan bovenaan bijna elke superfoodlijst, maar zowat elke eetbare bes is de status van superfood waard. Het moringablad, afkomstig uit Afrika, is een van de meest voedzame planten, boordevol vitamine C, vitamine E, bètacaroteen en eiwitten, waardoor het officieel een supersteringrediënt is, voegt Deane Falcone, PhD, chief scientific officer van duurzame landbouwgroep Crop One Holdings toe. Een ander superfood zou vol kunnen zitten met ziektebestrijdende antioxidanten, maar is grotendeels afwezig in eiwitten. En hoewel ik niet kan beloven dat je meer komma's op je bankrekening of iets van die aard zult zien, kan ik garanderen dat je je een * beetje* gezonder zult voelen nadat je je koelkast en hele voorraadkast hebt gevuld met de beste superfoods van dit jaar.

Hier zijn 15 voedingsmiddelen bovenaan de superfoodketen, samen met hun aanbevolen dagelijkse waarden (DV) uit de NIH Dietary Supplement Label Database. Hoewel veel voedingsmiddelen als super kunnen worden omschreven, is het belangrijk om te begrijpen dat er geen enkel voedsel is dat de sleutel is tot een goede gezondheid of ziektepreventie. .

Leave a Comment

All fileds with * are required