Wat is het gezondste voedsel op aarde?

Hier zijn de 11 voedingsmiddelen die het meest voedzaam zijn ter wereld, zalm. Niet alle vissen zijn gelijk gemaakt. Van alle bladgroenten is boerenkool de koning. De zee heeft meer dan alleen vis.

Knoflook is echt een geweldig ingrediënt. Als het goed genoeg is voor Popeye, is het goed genoeg voor jou. Spinazie is een superfood met veel voedingsstoffen en dankzij de toenemende populariteit is het direct verkrijgbaar in bijna alle supermarkten. Of het nu vers, bevroren of zelfs ingeblikt is, zoals onze pijprokende matrozenvriend het verkiest.

Spinazie is een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld, het zit boordevol energie en bevat weinig calorieën. Het is ook een geweldige bron van vitamine A, K en essentieel foliumzuur. Overeengekomen, het kan je adem laten ruiken, maar geloof ons, de voordelen die het biedt zijn het zeker waard. Knoflook wordt al honderden jaren gebruikt om ziekten te bestrijden omdat het de groei van bacteriën remt.

Het verlaagt ook het cholesterol, de bloeddruk en is een krachtige ontstekingsremmer. Dus kijk voorbij de geur, koop wat mondwater en haal wat knoflook. Citroenen worden in de gezondheidsindustrie algemeen beschouwd als's werelds gezondste voedsel. De zure vrucht is een alkaliserend powerfood; ze hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen zelfs helpen de groei van kankercellen te remmen.

Ze helpen zowel de lever als de darmen en hebben ook dezelfde hoeveelheid vitamine C als een sinaasappel. Dus, als de wereld je citroenen geeft, zeg dan bedankt en voeg een plakje toe aan wat water en geniet. Deze zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Midden-Oosterse en Indiase keuken. Dankzij hun gezondheidsvoordelen hebben ze nu hun weg gevonden naar het VK.

Linzen bevatten veel vezels en eiwitten, hun voedingsvoordelen zijn onder meer het vermogen om de gezondheid van het hart te verbeteren en te behouden, gewichtsverlies op een gezonde manier te helpen, schommelingen in de bloedsuikerspiegel te bestrijden die kunnen leiden tot diabetes of lage energieniveaus, en de spijsvertering te verbeteren. Als je vegetariër of veganist bent, hou je waarschijnlijk al van linzen en gebruik je ze als vleesvervanger in je recepten. Als je ze nog nooit hebt gehad, vertrouw ons, voeg ze toe aan een salade, soep of een stoofpot en geniet van de voordelen. De meest geconsumeerde bes ter wereld, frambozen zijn gevuld met antioxidanten, vitamine C en ijzer.

Onderzoek heeft aangetoond dat het verhogen van uw consumptie hiervan het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen vermindert en een gezonde teint, verhoogde energie en een algeheel lager gewicht bevordert. Dus de volgende keer dat je in het fruitgangpad bent, zorg er dan voor dat je wat frambozen in je mandje doet. Dus, nadat we de volledige lijst met aanvragers hebben doorzocht, hebben we boerenkool gekroond tot het nummer 1 gezondste voedsel dat er is. Boerenkool heeft het grootste scala aan voordelen, met de minste nadelen wanneer het wordt gestapeld tegen zijn concurrenten.

Voor ons is boerenkool echt koning. Lees verder om erachter te komen waarom. Dus boerenkool staat misschien bovenaan de lijst, maar dat betekent niet dat we vanaf nu borden vol boerenkool en niets anders dan boerenkool moeten eten. Er zijn tal van andere heerlijke en veelzijdige superfoods die we aan ons dieet kunnen toevoegen.

Probeer deze geweldige recepten voor nieuwe en opwindende manieren om je spinazie binnen te krijgen. Populair in Oost-%26 Zuid-Aziatische keukens, mosterdgroenten zijn een minder bekende superfood, maar zijn zeker niet minder gezond. Ze zijn een van de beste bronnen van vitamine K, die een cruciale rol speelt bij het voorkomen van bloedstolling en het verbeteren van de gezondheid van hart en botten. Andere mogelijke voordelen van stapelen op de mosterdgroenten zijn verbeterde immuniteit en gezondheid van het oog.

Boerenkool heeft een overvloed aan vezels, antioxidanten, calcium, vitamine C en K, ijzer en meer. Het is allemaal bekend dat ze verschillende gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Diabetespatiënten kunnen veel baat hebben bij het verhogen van hun boerenkoolconsumptie, omdat is aangetoond dat het de productie van gifstoffen vermindert die gepaard gaan met hoge bloedsuikerproblemen. Boerenkool wordt ook aanbevolen voor het verhogen van uw inname van vezels en kalium, die beide uw cardiovasculaire risico's kunnen verminderen.

Ten slotte kan boerenkool zelfs bijdragen aan een gezonde huid en haar. De gezonde portie bètacaroteen betekent dat het bijdraagt aan het onderhoud van onze lichaamsweefsels. Misschien wel het belangrijkste is dat zongedroogde tomaten absoluut heerlijk zijn en goed passen in salades, sandwiches en op pizza's. Probeer dit gezonde veganistische pizza-recept voor een heerlijke en voedzame traktatie.

Artisjokken behoren tot de meest antioxidantrijke groenten die er zijn. Ze zijn heerlijk, vetarm en opgestapeld met vitamines en mineralen zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, fosfor en magnesium. Deze kleine maar machtige groene groenten zijn een vitamine- en eiwitkrachtpatser. Een portie erwten van driekwart kopje bevat eigenlijk meer eiwitten dan een kwart kopje amandelen of een eetlepel pindakaas, dus zorg ervoor dat je deze kleine eiwitbommen toevoegt aan je maaltijd na de training.

Ze zijn ook een machtige portie essentiële vitamine K, ideaal voor het bestrijden van osteoporose. Paprika's zijn echt het veelzijdige superfood. Ze zijn er in allerlei soorten en kleuren, die allemaal hun eigen smaken en toepassingen hebben. Kleur is zo vaak de manier van de natuur om ons te vertellen dat er goedheid in zit, en paprika's zijn het perfecte voorbeeld.

Dus we hebben 10 van de gezondste superfoods behandeld die er zijn. Naar onze mening komt boerenkool bovenaan, maar echt, alle superfoods zijn gelijk gemaakt, dus begin je bord hoog op te stapelen met alles op deze lijst. Let vooral op degenen, zoals boerenkool, die in de kruisbloemige groep zitten (bloemkool, spruitjes, boerenkool, kool, paksoi, rucola), aangezien deze groep voorop loopt als het gaat om gezondste superfoods. Voeg elke dag twee tot vier porties fruit toe aan uw dieet.

Probeer bessen te eten zoals frambozen, bosbessen, bramen en aardbeien. De Satiety Index of Common Foods rangschikt het de nummer twee meest vullende voedingsmiddelen die alleen worden verslagen door gekookte aardappelen vanwege zijn volheidsfactor. Citroenen worden vaak aangeprezen als's werelds gezondste voedsel en hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen de groei van kankercellen te remmen. De volgende keer dat u langskomt of een voedselbezorging bestelt, zorg er dan voor dat uw boodschappenlijst zoveel mogelijk van deze voedingsmiddelen bevat.

Elk van deze 100 gezondste, meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld beschikt over speciale gezondheidsbevorderende krachten om te leiden tot je gezondste en gelukkigste leven. In één studie werden de deelnemers verdeeld in groepen en kregen ze een van de drie gelijkcalorische diëten voor gewichtsverlies toegewezen, waaronder geen zeevruchten (de controlegroep), magere witte vis of zalm. Varkensvlees, een oude vijand van artsen en lijners, komt de laatste tijd rond als een gezonder alternatief, zolang je maar de juiste snit kiest. Het is echter belangrijk dat mensen een uitgebalanceerd dieet volgen dat niet gericht is op één specifiek type voedsel.

Nutriëntendichtheid is een maat voor de hoeveelheid voedingsstoffen die een voedingsmiddel bevat in vergelijking met het aantal calorieën. Omdat voedsel gelijk is aan calorieën, moet je om af te vallen minder calorieën eten, meer trainen om calorieën te verbranden met activiteit, of beide. Donkere chocolaatjes met een hoog gehalte aan antioxidanten (dat vergelijkbaar of groter is dan veel superfoods) biedt bescherming tegen ziekteverwekkende vrije radicalen. Schimmels worden beschouwd als all-stars voor gezondheidsvoeding omdat ze een geweldige bron van kalium zijn, wat van vitaal belang is voor de gezondheid en het herstel van de spieren en ook de bloeddruk kan verlagen en de effecten van een natriumrijke maaltijd kan verminderen.

Een portie van 3 oz bevat bijna 50% van uw dagelijkse dosis niacine, die het lichaam kan beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en geheugenverlies, vandaar dat het bekend staat als hersenvoedsel. Studies tonen aan dat mensen die de grootste hoeveelheden zeevruchten eten, vooral vis, de neiging hebben langer te leven en een lager risico hebben op veel ziekten, waaronder hartaandoeningen, dementie, en depressie (7, 8,. .

Leave a Comment

All fileds with * are required