Wat is de krachtigste superfood ter wereld?

Krijg toegang tot meer dan 30 merken, premium video, exclusieve content, evenementen, kaarten en meer. Schoon eten heeft alles te maken met het maximaliseren van uw inname van voedingsstoffen terwijl u overheerlijke maaltijden eet die zijn gemaakt van natuurlijke, gezonde ingrediënten. Dus wat is een betere manier om dat doel te bereiken dan je keuken op te slaan met een scala aan supervoedingsmiddelen vol gezondheidsbevorderende, genezende voordelen? Om u daarbij te helpen, heeft Clean Eating voor het eerst ooit de 20 krachtigste superfoods uitgekozen die momenteel voor u beschikbaar zijn en die wemelen van goede voedingsstoffen. Natuurlijk, het kiezen van slechts 20 superfoods vereiste dat we moeilijke keuzes maakten over wat we moesten opnemen - onze criteria bij het evalueren van voedingsmiddelen waren dat ze extreem veel genezende voedingsstoffen moesten bevatten, over het algemeen weinig calorieën bevatten en aanzienlijke antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen moesten leveren.

In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt aangenomen dat bieten een natuurlijk levertonicum en bloedzuiveraar zijn. De voordelen van bieten zijn echter niet beperkt tot oosterse tradities. Betaine, een stof die voorkomt in bieten, ondersteunt de algehele leverfunctie en helpt de lever vetten te verwerken. Bieten zijn ook een uitstekende bron van folaat, of vitamine B9, een voedingsstof (samen met betaïne) die helpt de niveaus van homocysteïne in het lichaam in evenwicht te brengen, een aminozuur dat, wanneer verhoogd, het risico op hartaandoeningen kan verhogen.

Bieten hebben eigenlijk een dubbele klap voor je gezondheid, omdat de bladeren ook voedingsrijk zijn, vooral in botopbouwend calcium en anemie-preventief ijzer, evenals de antioxidanten vitamine A en C. Rooster bieten met slechts een scheutje balsamicoazijn om ze te gebruiken in salades of als bijgerecht. Ze zijn ook verrassend goed als ze rauw worden geserveerd, in dunne plakjes of als spiralen over salades. Ingemaakte bieten zijn ook een geweldige aanvulling op sandwiches, wraps en hamburgers.

En vergeet niet om ook de bietengroenten te gebruiken - gebruik ze zoals elk ander groen, zoals in salades, gebakken of in roerbakgerechten. Afgezien van de klassieke toepassingen voor basilicum, zoals in pesto, in pasta's gegooid of als pizza-topping, is basilicum een interessante aanvulling op elke smoothie op basis van bessen, vooral in combinatie met bosbessen of aardbeien. Bloemkool is een lid van de Brassicaceae- of koolfamilie en bevat als zodanig veel van de verbindingen die deze groentefamilie zijn terecht verdiende reputatie als krachtige kankerbestrijders geven, Bloemkool bevat sulforafaan, dat werkt als een antioxidant en stimulator van natuurlijk ontgiftende enzymen in het lichaam. Wanneer sulforafaan in de bloedbaan terechtkomt, stimuleert het de antioxiderende afweersystemen van het lichaam, waardoor enzymen in de lever worden geactiveerd die kankerverwekkende moleculen uit cellen helpen verwijderen.

Sulforafaan wordt verondersteld gedeeltelijk verantwoordelijk te zijn voor het verlaagde risico op kanker dat gepaard gaat met de consumptie van bloemkool en andere kruisbloemige groenten, zoals kool, broccoli en spruitjes. Bloemkool kan een geweldige koolhydraatarme vervanger zijn voor rijst (zoals hier getoond; zie recept hieronder voor instructies) in gerechten zoals gebakken rijst. Je kunt ook bloemkool met knoflook stomen en vervolgens pureren met geitenkaas voor een heerlijke ruil voor aardappelpuree. Kurkuma is een van de kruiden die Indiase curry's hun kenmerkende smaak en tint geeft.

Deze unieke specerij maakt deel uit van de oude genezingssystemen van India, China en de Polynesische eilanden, en het heeft een plaats van onderscheid in zowel Ayurvedische (Indiase) als Chinese geneeskunde. Aangenomen dat het een krachtige ontstekingsremmende is, was een van de traditionele toepassingen van kurkuma voor de behandeling van artritis. Hoewel kurkuma een hele familie van actieve verbindingen bevat, is curcumine degene die het meest verantwoordelijk is voor het medicinale effect van kurkuma. Hoewel er meer klinische onderzoeken bij mensen nodig zijn, heeft curcumine veelbelovend getoond in het vertragen van de groei van sommige soorten kankers (waaronder pancreas en dikke darm), omdat het kan helpen kankercellen te bestrijden door het aantal of de grootte van tumoren te verminderen.

Kurkuma is perfect in een verzachtende thee. Roer gewoon 1 tot 2 theelepels gemalen kruiden in een kop kokend water met verse gemberplakjes en een theelepel honing. Het kruid is ook een welkome aanvulling op curry's en wokgerechten. Miso is een enzymrijk, natuurlijk gefermenteerd sojaproduct dat al eeuwenlang een steunpilaar is van de Japanse keuken.

Het wordt gemaakt door gekookte sojabonen te mengen met zout en een gistingsmiddel genaamd koji. Miso heeft veel antioxiderende activiteit, stimuleert de afscheiding van spijsverteringsvloeistoffen en kan een beschermend effect hebben tegen chemicaliën en straling door de aanwezigheid van dipicolinezuur, een stof die zich bindt aan zware metalen, waardoor uw lichaam deze mogelijk kan uitscheiden. Miso wordt bijna altijd gegeten als soep met andere gezondheidsbevorderende ingrediënten, zoals zeewier, waardoor het moeilijk is om de gezondheidseffecten van miso als geïsoleerd ingrediënt te onderzoeken. Ondanks dat het een zeer hoog natriumgehalte bevat (1 theelepel bevat doorgaans 200 tot 300 milligram), is aangetoond dat miso-consumptie correleert met een verlaagd risico op hart- en vaatziekten.

Sommige onderzoekers speculeren dat dit cardioprotectieve effect te wijten kan zijn aan de peptiden (de bouwstenen van eiwitten) die worden aangetroffen in gefermenteerde sojabonen. Door het fermentatieproces is miso ook een bron van probiotica, of nuttige darmbacteriën, die de spijsvertering en een opgeblazen gevoel kunnen helpen verbeteren. Zoek naar merken miso die „ongepasteuriseerd” op het etiket vermelden, omdat de hitte tijdens pasteurisatie deze fragiele micro-organismen kan vernietigen. Klop miso in vinaigrettes en dips in Aziatische stijl voor een boost van umami-smaak.

Meng met sesamolie, mirin en kruiden en een vleugje zoetstof en bestrijk gegrilde of geroosterde groenten. Omdat probiotica gevoelig zijn voor warmte, hoe minder miso wordt verwarmd, hoe meer voordelen het oplevert. Butternut squash is een vitamine A-reus, verpakt in maar liefst 1.144 microgram ervan per gekookte kop, die ruimschoots voldoet aan de aanbevolen dagelijkse waarde (DV) van deze beschermende vitamine voor mannen en vrouwen. Butternut is uniek onder winterpompoenen omdat het een aanzienlijke hoeveelheid bèta-cryptoxanthine bevat, een carotenoïde die het risico op het ontwikkelen van longkanker kan verlagen.

En sommige onderzoeken wijzen erop dat blootstelling aan kankerverwekkende stoffen in sigaretten - direct of tweedehands - vitamine A-tekort kan veroorzaken. Hak flespompoen in „frietjes” en bak met de kruiden naar keuze. Pureer gekookte pompoen en roer door chili voor extra voeding, of gebruik gepureerde pompoen bij het bakken als alternatief voor pompoen in blik. Walnoten bevatten de hoogste hoeveelheid alfa-linoleenzuur (ALA) van elke noot, het plantaardige omega-3-vetzuur.

Naast de opmerkelijke dingen die omega-3 vetzuren voor je hart doen, zoals het helpen verlagen van triglyceriden en het verminderen van plaquevorming in bloedvaten, ondersteunt dit essentiële vetzuur ook je denktank. Omega-3 vetzuren helpen de beweging van feel-good neurotransmitters (dopamine en serotonine) in en uit cellen te vergemakkelijken, terwijl ze ook geheugen en probleemoplossing ondersteunen. Als dat nog niet genoeg is, kunnen walnoten je ook helpen om trim te blijven. Volgens experts van de Loma Linda University helpt het eten van vier tot zes walnoothelften voor de maaltijd de eetlust te verminderen en kan het ervoor zorgen dat mensen minder eten tijdens de maaltijd.

Walnoten vormen een mooie coating voor garnalen en hetzelfde recept kan ook op gebakken kip worden gebruikt. Of gooi rauwe of geroosterde walnoten in groene salades, tonijnsalades, havermout en trailmix. Chiazaden waren grotendeels onbekend in Noord-Amerika totdat Amerikaanse onderzoekers chia begonnen te kopen en te gebruiken als alternatief gewas voor Argentijnse boeren. Een van de onderzoekers - Wayne Coates, een onderzoeksprofessor die meer dan 20 jaar geleden chia begon te studeren - werd een pleitbezorger voor de zaden en begon ze commercieel te verkopen in Noord-Amerika.

Chia stond ook in de schijnwerpers in de jaren 80 en 90 toen Chia Pets de nieuwste rage waren, maar het zaad zelf was niet overal verkrijgbaar in supermarkten. Voedsel en dranken op basis van Chia en chia ontstonden enkele jaren geleden in de winkelschappen toen steeds meer voedingsdeskundigen de voedingsvoordelen aankondigden en de vraag van de consument enorm steeg. Hoewel studies bij mensen beperkt zijn, suggereert anekdotisch bewijs dat het eten van chiazaad de energie kan stimuleren, de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren en kan helpen bij de spijsvertering. Dit komt deels door het hoge vezelgehalte van de zaden - 1 ounce (iets minder dan 3 eetlepels) heeft 11 gram, bijna de helft van de dagelijkse vezelbehoefte voor volwassenen.

Chiazaden bevatten ook een goede hoeveelheid calcium, magnesium en kalium, en ze bieden 30% van uw dagelijkse waarde (DV) mangaan, een belangrijk mineraal voor de gezondheid van de botten. Houd er bij het kopen van chia rekening mee dat zowel de witte als de zwarte zaden goede keuzes zijn. Maar vermijd de rode (onrijpe), bruine of zwarte zaden die kleiner zijn dan gewone chiazaden - dat zijn onkruidzaden. Chiazaadjes zijn een uitstekende ontbijtpudding boordevol eiwitten.

Meng gewoon 1 eetlepel chiazaad met 1 kopje amandelmelk en een snufje kaneel. Laat het mengsel een nacht dikker worden en serveer met vers fruit. Mosterdgroenten, een cheerleader voor je lever, hebben unieke verbindingen die helpen het vermogen van je lichaam om te ontgiften te ondersteunen en de ontwikkeling van kankercellen te dwarsbomen. Krachtige antioxidanten uit mosterdgroenten helpen bij het stimuleren van wat wordt aangeduid als fase 1-ontgifting (de eerste stap in het ontgiftingsproces van de lever), terwijl ze ook zwavelrijke voedingsstoffen lenen om de tweede fase van ontgifting van de lever te stimuleren.

Deze groenten met een sterke smaak zijn ook een geweldige bron van vitamine A, C en E, en een mix van ontstekingsremmende fytonutriënten zoals quercetine. Ze staan ook hoog op de lijst van groenten die rijk zijn aan vitamine K, een belangrijke voedingsstof die helpt bij het reguleren van de ontstekingsreactie van het lichaam, calcium in botten houdt en cruciaal is voor de gezonde doorstroming en stolling van bloed. Hebben we al gezegd dat mosterdgroenten absoluut geweldig smaken? Het is niet ongebruikelijk om te horen over de verdiensten van pure chocolade, maar je hoort niet vaak over het minder verwerkte familielid van pure chocolade, cacaonibs. Cacaobonen zijn pure cacaobonen van de vrucht van de cacaoboom die zijn geoogst, gefermenteerd en gedroogd, vervolgens geschild en in stukken gebroken.

Merk op dat cacaobonen die na het drogen worden gereinigd, geroosterd en verwerkt, worden geclassificeerd als cacao, de meer verwerkte vorm van cacao. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology toonde aan dat vrouwen met de hoogste wekelijkse chocolade-inname (45 gram of meer) een lagere incidentie van beroerte hadden in vergelijking met vrouwen die de minste hoeveelheid chocolade consumeerden. Van deze flavanolen is ook bekend dat ze de bloeddruk helpen verlagen en werken als een ontstekingsremmende en vasodilatator, wat betekent dat ze de bloedvaten en slagaders van het lichaam openen. Volgens een studie gepubliceerd in The BMJ worden hogere niveaus van chocoladeconsumptie geassocieerd met maar liefst 37% vermindering van het risico op cardiometabole problemen, zoals diabetes en hartaandoeningen.

Waar cacaonibs verschillen van pure chocolade, is het vezelgehalte - nibs bevatten veel meer, ongeveer 9 gram per ounce. Cacaonibs bevatten ook een natuurlijke chemische stof genaamd fenylethylamine, die de pols van het lichaam versnelt, waardoor men zich alerter en gefocust voelt. Een van de meest populaire superfoods zijn bosbessen, die worden geprezen omdat ze boordevol vitamines en vezels zitten. Het bevat ook flavonoïden, een groep fytonutriënten waarvan wordt vastgesteld dat ze het risico op hartproblemen bij jonge vrouwen verlagen.

Geen bosbessen in de supermarkt? Hoewel bosbessen het meest aangeprezen superfood zijn, zijn andere soorten bessen ook qua voedingswaarde dicht, dus denk er niet twee keer over na om te kiezen voor acai, aardbeien, frambozen, druiven of een ander type dat je verkiest. Een andere vrucht die wordt geprezen als superfood is avocado. Avocado's zorgen niet alleen voor een smakelijk gerecht of bijgerecht, maar het is ook gebleken dat ze LDL-cholesterol en triglyceriden aanzienlijk verminderen. Met zoveel voordelen voor de vrucht, is het geen wonder dat de vrucht aan populariteit wint.

De volgende keer dat je een granaatappel ziet op de boerenmarkt, pak er een paar. Over het algemeen staan donkergroene groenten bovenaan elke superfoodlijst en boerenkool is een van de meest uitzonderlijke groenten in de keuken. Julie Morris, die Superfood Smoothies schreef, vertelde Time dat gekookte boerenkool meer ijzer per ounce levert dan rundvlees. Het bevat een behoorlijk voedingspunch met één kopje rauwe boerenkool die 684% vitamine K levert die je elke dag nodig hebt, 206% vitamine A en 134% vitamine C.

Naast andere voedingsstoffen bevat het ook een goede hoeveelheid calcium en kalium, terwijl het heel weinig calorieën, koolhydraten en vet bevat. Net als andere soorten zeevruchten bevat deze heerlijke vis veel omega-3-vetzuren, die ontstekingen kunnen helpen verminderen die kunnen leiden tot hartaanvallen en beroertes. Zalm is een zeer hart-gezond gerecht dat de bloeddruk, triglyceridenspiegels en bloedstolling verlaagt. Ontvang minstens twee porties vis met een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren, omdat dit de kans op hartaandoeningen lijkt te verminderen.

Bovendien is zalm rijk aan vitamine D, wat verband houdt met het verminderen van het risico op colon- en borstkanker. Een kom havermout voor het ontbijt is een uitstekende manier om de dag te beginnen. Haver bevat veel vezels, met name bèta-glucaan waarvan bekend is dat het zeer effectief is om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dit maakt haver een geweldige optie voor gezonde voeding om het risico op diabetes te verminderen.

Het is ook gebleken dat het het risico op hartaandoeningen en beroertes verlaagt. Je Super maakt het gemakkelijk om de voordelen van meerdere superfoods tegelijk te krijgen met hun assortiment superfoodpoeders gemengd om specifieke gezondheids- en welzijnsproblemen aan te pakken. De Forever Beautiful heeft bijvoorbeeld tot doel de huid te voeden met chiazaad, bosbessen, acaibessen, maquibessen, acerola en maca, terwijl Muscle Power is ontworpen om magere spieren op te bouwen met rijsteiwit, erwteneiwit, maca, lucuma en banaan. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,.

Bessen zijn een voedingskracht van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Het sterke antioxidantvermogen van bessen gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en andere ontstekingsaandoeningen (4,. Bessen kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van verschillende spijsverterings- en immuungerelateerde aandoeningen wanneer ze worden gebruikt naast traditionele medische therapieën (. Of je er nu van geniet als onderdeel van je ontbijt, als dessert, op een salade of in een smoothie, de gezondheidsvoordelen van bessen zijn net zo veelzijdig als hun culinaire toepassingen.

Bessen zitten vol voedingsstoffen en antioxidanten die bepaalde ziekten kunnen voorkomen en de spijsvertering kunnen verbeteren. Ondanks de angst voor de consumptie van eieren en een hoog cholesterolgehalte, wijst onderzoek op geen meetbare toename van het risico op hartaandoeningen of diabetes door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.Onderzoek geeft aan dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer type 2 en verminderd bloed. druk en cholesterol (1.Interessant is dat, hoewel noten en zaden calorisch dicht zijn, sommige soorten noten verband houden met gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20). Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, evenals het ondersteunen van immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2.Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, dementie en bepaalde kankers verminderen (32, 33, 3.Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als u zou verwachten.

Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde). Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren. Spirulina is een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Het bevat meer dan 100 verschillende voedingsstoffen.

Spirulina zit boordevol vitamines, mineralen en vezels. Spirulina heeft een grote verscheidenheid aan antioxidanten, waaronder bètacaroteen, fycocyaninen, fenolische verbindingen en superoxidedismutase (SOD). Spirulina is ook een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die complete eiwitten bevatten. Spirulina is zelfs ongeveer 60 gewichtspercenten eiwit.

Spirulina bevat ook gezonde vetten, waaronder DHA, EPA en gamma-linolzuur (GLA). De kans is groot dat je nog nooit van Mankai hebt gehoord, oftewel de kleinste groente ter wereld. Ik wist zeker niets van dit kleine superfood totdat Samina Kalloo, RDN, CDN, voedingscommunicatieleider voor Pollock Communications, me op de hoogte bracht van zijn eiwitten- en vitaminepakkingskrachten. Ondanks zijn microgrootte heeft Mankai alle negen essentiële aminozuren, vitamine B, ijzer en meer dan 60 voedingsstoffen, zegt Kalloo.

Jij en je S., O. Kurkuma, een specerij die je waarschijnlijk al in je kast hebt, kan ontstekingen verminderen, het geheugen verbeteren, het risico op sommige chronische ziekten verlagen en vrije radicalen bestrijden (ook bekend als wat bijdraagt aan veroudering), zegt Kalloo. Je bent misschien bekend met tahini als je nachtelijke munchies hummus en pita-chips bevatten. Tahini, een hoofdingrediënt van hummus gemaakt van gemalen sesamzaadjes, vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten, maar heeft zijn weg gevonden naar de gangpaden van Trader Joe's en Whole Foods.

Het kan een beetje verwarrend zijn om erachter te komen wat je precies moet doen met granaatappels of de zaden. Maar hun gezondheidsvoordelen wegen zeker op tegen elke aanhoudende verwarring die je hebt. Als krachtpatser met antioxidanten kunnen granaatappelpitten je cellen beschermen tegen schade en ziekten helpen voorkomen, zegt Golub. Ze zijn rijk aan vezels die de spijsvertering bevorderen, naast het bevatten van vitamine C, vitamine K en folaat, zegt Golub.

Als je lichaam geen zuivelvriendelijke zone is, zijn er nog steeds een heleboel andere gefermenteerde voedingsmiddelen die je in je dagelijkse maaltijden kunt opnemen. Gooi zuurkool in koolsalade of andere gehakte salades. En vergeet augurken niet, die een geweldige aanvulling zijn op sandwiches en salades, beveelt Kalloo aan. Het is essentieel om superfoods in onze dagelijkse voeding op te nemen, omdat het een uitstekende manier is om een voedingsboost te krijgen en ons lichaam te voorzien van veel antioxidanten, mineralen, vitamines, vetzuren en vezels.

Het is tenslotte geen geheim dat hoe diverser je dieet is, hoe beter. Natuurlijk zal regelmatige consumptie van superfoods niet per se ziekten genezen, maar het zal je lichaam er minder vatbaar voor maken en je algemene welzijn bevorderen. Hieronder hebben we de lijst gemaakt van top 13 superfoods die hun naam eer aan doen. Spirulina is volgens talloze onderzoeken en onderzoeken het meest voedzame superfood aller tijden.

Deze blauwgroene alg zit boordevol essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine B1, B2, B3 en mineralen zoals koper, magnesium, kalium, ijzer en mangaan. Het is ook een geweldige bron van plantaardige eiwitten boordevol essentiële aminozuren. Bovendien is spirulina een caloriearm en vetarm product. Dit superfood heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder antioxiderende, ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen.

Het is bewezen dat het consumeren van spirulina helpt om oxidatieve stress te verminderen en het immuunsysteem te stimuleren. Spirulina kan helpen om de bloedlipiden- en bloeddrukniveaus in evenwicht te brengen, evenals het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Sommige onderzoeken suggereren dat spirulina kan helpen bij het genezen van allergieën en diabetes, het voorkomen van vermoeidheid en zelfs het verlichten van de symptomen van sommige soorten kanker. Carotenoïden geven donkere bladgroenten krachtige ontstekingsremmende eigenschappen, die het lichaam kunnen beschermen tegen bepaalde kankers.

Studies hebben ook aangetoond dat het consumeren van deze groenten het risico op sommige chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen, kan verminderen. Bosbessen zijn vooral geliefd bij diëtisten vanwege hun hoge gehalte aan anthocyanine, een krachtige antioxidant die vele ziekten kan voorkomen, waaronder hartaandoeningen en degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer. De beste superfoods die door voedingsspecialisten worden aanbevolen, zijn spirulina, donkere bladgroenten, zeevruchten, curcumine, avocado's, gember en bessen. Al deze bieden enorm veel gezondheidsvoordelen en zitten vol met voedingsstoffen die essentieel zijn om gezond te blijven.

Spirulina is het krachtigste superfood ter wereld. Het wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen en is nu het populairste supplement ter wereld geworden. Het is rijk aan veel mineralen en vitamines en is de beste plantaardige bron van complete eiwitten. Spirulina heeft ook ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen, waardoor het effectief is voor het voorkomen en verlichten van vele ziekten.

En hoewel ik niet kan beloven dat je meer komma's op je bankrekening of iets van die aard zult zien, kan ik garanderen dat je je een * beetje* gezonder zult voelen nadat je je koelkast en hele voorraadkast hebt gevuld met de beste superfoods van dit jaar. Exotisch fruit wordt al lang vereerd als superfoods vanwege hun voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen. Ooit vereerd door indianen als een wondervrucht, is deze kleine, zure bes (ook wel appelbes genoemd) weer opgedoken als superfood. Al eeuwenlang worden paddenstoelen beschouwd als een superfood en worden ze nog steeds gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om het lichaam te reinigen en de levensduur te bevorderen.

Dit superfood wordt geassocieerd met veel gezondheidsvoordelen, waaronder het verlagen van cholesterol en bloeddruk, het helpen bij de spijsvertering en het bestrijden van ontstekingen. Ja, oude granen klinken niet als het meest aantrekkelijke superfood, maar ze zijn eigenlijk zoveel koeler dan je denkt. Deze superfoods bieden een aantal zeer belangrijke voedingsstoffen die uw maaltijden en snacks van stroom kunnen voorzien en een gezond eetpatroon verder kunnen verbeteren. Acai-bessen, avocado's en bosbessen zijn andere voorbeelden van voedingsmiddelen die zijn gestegen tot de status van superfood, met claims voor gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van het risico op kanker en hartaandoeningen.

Vaak geloven mensen ten onrechte dat superfoods moeilijk te vinden zijn, exorbitant duur zijn of vanaf de uiteinden van de aarde worden verzonden - maar dat hoeven ze niet te zijn. .

Leave a Comment

All fileds with * are required