Wat is superfood nummer 1?

Bosbessen staan bovenaan bijna elke superfoodlijst, maar zowat elke eetbare bes is de status van superfood waard. Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,. Bessen zijn een voedingskracht van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten.

Het sterke antioxidantvermogen van bessen gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en andere ontstekingsaandoeningen (4,. Bessen kunnen ook effectief zijn bij de behandeling van verschillende spijsverterings- en immuungerelateerde aandoeningen wanneer ze worden gebruikt naast traditionele medische therapieën (. Of je er nu van geniet als onderdeel van je ontbijt, als dessert, op een salade of in een smoothie, de gezondheidsvoordelen van bessen zijn net zo veelzijdig als hun culinaire toepassingen. Bessen zitten vol voedingsstoffen en antioxidanten die bepaalde ziekten kunnen voorkomen en de spijsvertering kunnen verbeteren.

Groene thee komt oorspronkelijk uit China en is een licht cafeïnehoudende drank met een breed scala aan geneeskrachtige eigenschappen. Groene thee is rijk aan antioxidanten en polyfenolische verbindingen die sterke ontstekingsremmende effecten hebben. Een van de meest voorkomende antioxidanten in groene thee is de catechine, epigallocatechinegallaat of EGCG. EGCG is waarschijnlijk wat groene thee zijn schijnbare vermogen geeft om te beschermen tegen chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker (7,.

Onderzoek wijst ook uit dat de combinatie van catechines en cafeïne in groene thee het bij sommige mensen een effectief hulpmiddel kan maken om af te vallen (. Groene thee is rijk aan antioxidanten met veel gezondheidsvoordelen, waaronder mogelijke kankerpreventie. Eieren zijn van oudsher een controversieel onderwerp geweest in de voedingswereld vanwege hun hoge cholesterolgehalte, maar ze blijven een van de gezondste voedingsmiddelen. Hele eieren zijn rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, choline, selenium, vitamine A, ijzer en fosfor.

Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.In feite, het eten van eieren kan bij sommige mensen het „goede HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen. Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten en unieke antioxidanten). Onderzoek wijst uit dat het regelmatig eten van eieren uw risico op hartaandoeningen of diabetes niet verhoogt. Peulvruchten, of peulvruchten, zijn een klasse plantaardig voedsel dat bestaat uit bonen (inclusief soja), linzen, erwten, pinda's en alfalfa.

Peulvruchten zijn een rijke bron van B-vitamines, verschillende mineralen, eiwitten en vezels. Onderzoek wijst uit dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook een gezond gewichtsbehoud bevorderen, vanwege hun vermogen om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Peulvruchten zijn rijk aan veel vitamines, eiwitten en vezels. Ze kunnen sommige chronische ziekten voorkomen en gewichtsverlies ondersteunen. Noten en zaden zijn rijk aan vezels, vegetarische eiwitten en hart-gezonde vetten.

Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant is dat, hoewel noten en zaden calorisch dicht zijn, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20). Noten en zaden zitten vol vezels en hart-gezonde vetten. Ze kunnen uw risico op hartaandoeningen verminderen en gewichtsverlies ondersteunen. Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Knoflook is een plantaardig voedsel dat nauw verwant is aan uien, prei en sjalotten.

Het is een goede bron van mangaan, vitamine C, vitamine B6, selenium en vezels. Knoflook is een populair culinair ingrediënt vanwege zijn uitgesproken smaak, maar het wordt ook al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale voordelen. Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, en het ondersteunen van de immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Knoflook is een voedingsrijk voedsel dat wordt gebruikt voor zijn medicinale voordelen voor eeuwen. Het kan nuttig zijn voor het ondersteunen van de immuunfunctie en het verminderen van uw risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker.

Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2.Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen) (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten verminderen). zoals hartaandoeningen, dementie en bepaalde kankers (32, 33, 3.Studies tonen aan dat curcumine effectief kan zijn bij de behandeling en preventie van chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes (35, 3.Het kan ook wondgenezing en pijnvermindering helpen (37, 3.Het is een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren, die bekend staan om een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen (3.Het opnemen van zalm in uw dieet kan ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen en u helpen een gezond gewicht te behouden (40). U kunt mogelijke negatieve effecten vermijden door uw consumptie van vis te beperken tot twee tot drie porties per week (4.Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren). Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen.

Het is rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten (4.Het eten van avocado kan het risico op hartaandoeningen, diabetes, metabool syndroom en bepaalde soorten kanker verminderen (44, 45, 4.Ze zijn ook een goede bron van carotenoïden, een soort antioxidant die uw risico op bepaalde soorten kan verminderen van kanker (4.Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten. Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Hoewel het voedingsgehalte varieert afhankelijk van het type, bevatten paddenstoelen vitamine A, kalium, vezels en verschillende antioxidanten die niet aanwezig zijn in de meeste andere voedingsmiddelen (4.Interessant is dat het eten van meer paddenstoelen geassocieerd is met een grotere consumptie van groenten in het algemeen, wat bijdraagt aan een algeheel voedzamer dieet (50). Vanwege hun unieke antioxidantgehalte kunnen paddenstoelen ook een rol spelen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van bepaalde soorten kanker (49, 50, 5.Een ander superkenmerk van paddenstoelen is dat landbouwafvalproducten worden gebruikt om ze te laten groeien). Dit maakt paddenstoelen tot een duurzaam onderdeel van een gezond voedselsysteem (50).

Sommige van deze verbindingen kunnen ook uw risico op kanker, hartaandoeningen, obesitas en diabetes verminderen (5.Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten). Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn.

Eieren zijn zo voedzaam dat ze vaak multivitamine van de natuur worden genoemd. Veel onderzoeken tonen aan dat het regelmatig eten van eieren de gezondheid kan verbeteren. Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde. Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren.

Paprika's zijn echt het veelzijdige superfood. Ze zijn er in allerlei soorten en kleuren, die allemaal hun eigen smaken en toepassingen hebben. Kleur is zo vaak de manier van de natuur om ons te vertellen dat er goedheid in zit, en paprika's zijn het perfecte voorbeeld. Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt en kimchi namen de eerste plaats in, waarschijnlijk vanwege hun immuun- en darmversterkende voordelen.

Volgens onderzoekers van de Stanford School of Medicine verhoogt een dieet dat rijk is aan gefermenteerd voedsel de diversiteit van microbioom en verbetert het de immuunrespons. Om meer gefermenteerd voedsel te eten, probeer dan dit recept voor zelfgemaakte romige yoghurt, of dit recept voor kimchi-koolcakes. De kans is groot dat je nog nooit van Mankai hebt gehoord, oftewel de kleinste groente ter wereld. Ik wist zeker niets van dit kleine superfood totdat Samina Kalloo, RDN, CDN, voedingscommunicatieleider voor Pollock Communications, me op de hoogte bracht van zijn eiwitten- en vitaminepakkingskrachten.

Ondanks zijn microgrootte heeft Mankai alle negen essentiële aminozuren, vitamine B, ijzer en meer dan 60 voedingsstoffen, zegt Kalloo. Jij en je S., O. Kurkuma, een specerij die je waarschijnlijk al in je kast hebt, kan ontstekingen verminderen, het geheugen verbeteren, het risico op sommige chronische ziekten verlagen en vrije radicalen bestrijden (ook bekend als wat bijdraagt aan veroudering), zegt Kalloo. Je bent misschien bekend met tahini als je nachtelijke munchies hummus en pita-chips bevatten.

Tahini, een hoofdingrediënt van hummus gemaakt van gemalen sesamzaadjes, vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten, maar heeft zijn weg gevonden naar de gangpaden van Trader Joe's en Whole Foods. Het kan een beetje verwarrend zijn om erachter te komen wat je precies moet doen met granaatappels of de zaden. Maar hun gezondheidsvoordelen wegen zeker op tegen elke aanhoudende verwarring die je hebt. Als krachtpatser met antioxidanten kunnen granaatappelpitten je cellen beschermen tegen schade en ziekten helpen voorkomen, zegt Golub.

Ze zijn rijk aan vezels die de spijsvertering bevorderen, naast het bevatten van vitamine C, vitamine K en folaat, zegt Golub. Als je lichaam geen zuivelvriendelijke zone is, zijn er nog steeds een heleboel andere gefermenteerde voedingsmiddelen die je in je dagelijkse maaltijden kunt opnemen. Gooi zuurkool in koolsalade of andere gehakte salades. En vergeet augurken niet, die een geweldige aanvulling zijn op sandwiches en salades, beveelt Kalloo aan.

Elk item op deze pagina is gekozen door een redacteur van Vrouwendag. We kunnen commissie verdienen voor sommige items die je kiest te kopen. Ze kunnen ziekten bestrijden en je metabolisme stimuleren. Jarenlang hebben mensen de krachten van superfoods aangeprezen.

Gedacht dat ze uw algehele welzijn ten goede komen, zijn deze voedingsmiddelen in verband gebracht met een scherpere geest, een helderdere huid, een gezonder immuunsysteem en meer. En hoewel veel diëtisten superfoods in twijfel hebben getrokken, is er geen argument dat sommige groenten, fruit en eiwitten meer gezondheidsvoordelen bieden dan andere. Dus de volgende keer dat je je salade wilt veranderen of iets nieuws wilt proberen, overweeg dan om de beste „superfoods” voor je lichaam in te slaan. Of het nu gaat om hersenversterkende bosbessen of kankerbestrijdende broccolispruiten, deze opties zijn niet alleen geweldig voor je gezondheid, ze zijn ook heerlijk.

En als extra bonus kun je genieten van ongeveer 1 kopje kersen voor slechts ongeveer 85 calorieën. Volgens de USDA bevat elk ei 6 gram eiwit, maar slechts 72 calorieën. Eieren bevatten ook alle negen essentiële aminozuren en zijn rijk aan vitamine A, B12, B2 en B5, waardoor ze een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld zijn. Of je ze nu liever hebt in salades of bovenop pasta, tomaten zitten boordevol lycopeen, een plantaardige voedingsstof die tomaten hun rode kleur geeft.

Zoals Bauer Vrouwendag vertelt, helpt lycopeen ontstekingen en celschade door blootstelling aan de zon te verminderen. De voedingsstoffen zijn ook in verband gebracht met vele voordelen, zoals het gezond houden van je hart en bescherming tegen beroertes. Een studie gepubliceerd in Neurology wees uit dat mannen van middelbare leeftijd met een hoge hoeveelheid lycopeen in hun bloed 55% lagere kans hadden op een beroerte. Pruimen, die gedroogde pruimen zijn, zitten boordevol polyfenolen plantaardige chemicaliën waarvan is aangetoond dat ze de botdichtheid verhogen door je botopbouwende cellen te stimuleren, volgens onderzoek gepubliceerd in Osteoporosis International.

Walnoten geven je een gezonde dosis alfa-linoleenzuur, een omega-3-vet waarvan is aangetoond dat het het geheugen en de coördinatie verbetert. Spruitjes zijn rijk aan glucosinolaten, verbindingen die kanker bestrijden en ons lichaam ontgiften. Voeg ze toe aan salades of combineer ze met een hoofdgerecht zoals kip of biefstuk. Een portie of twee van deze anthocyaanrijke bessen kan de hoeveelheid antioxidanten in uw bloed drastisch verhogen, volgens onderzoekers van Texas A%26M University.

Appels bevatten quercetine, een antioxidant en ontstekingsremmend middel dat uw risico op longkanker kan verminderen, volgens onderzoek gepubliceerd in Cancer Medicine. Deze calciumrijke groente kan je botten beschermen en je huid laten stralen, meldt Medical News Today. Omdat haver in staal minder verwerkt is en vol zit met meer vezels dan traditionele haver, worden ze langzamer verteerd, waardoor je de hele ochtend vol blijft. Je krijgt alle hartgezonde omega-3 vetzuren die je nodig hebt op een dag door een stuk zalm van 3 ounce te eten voor het avondeten.

Pompoen is gevuld met de natuurlijke kankerbestrijders alfa- en bètacaroteen. Een halve kop spinazie levert meer dan vijf keer je dagelijkse dosis vitamine K, wat helpt bij de bloedstolling en sterke botten opbouwt, volgens Medical News Today. Heb je een reden nodig om bloemkool aan je dieet toe te voegen? Het zit vol met kankerbestrijdende glucosinolaten, meldt het National Cancer Institute. Het serveren van gestoomde sint-jakobsschelpen bevat 17 gram eiwit voor slechts 90 calorieën.

Zoveel eiwitten houden je vol tot je volgende maaltijd. Collard-greens exploderen met voedingsstoffen zoals vitamine A, zeaxanthine en luteïne, die je ogen gezond houden, meldt de American Optometric Association. Bruine rijst is een topbron van magnesium, een mineraal dat je lichaam gebruikt voor meer dan 300 chemische reacties, zoals het opbouwen van botten en het omzetten van voedsel in energie. Oesters houden je immuunsysteem sterk.

Een portie van 3 oz (ongeveer 6 oesters) serveert een kwart van uw dagelijkse ijzer, een mineraal dat uw bloed helpt zuurstof naar organen en weefsels te transporteren. Eén kopje edamame bevat maar liefst 18 gram plantaardig eiwit, evenals veel vezels, folaat en cholesterolverlagende fytosterolen. Bovendien, zoals Bauer Vrouwendag vertelt, houdt de vezeleiwitcombinatie je langer vol en stabiliseert het de bloedsuikerspiegel om de eetlust onder controle te houden. Aardbeien zitten vol met ellagitannines, fytochemicaliën die de groei van baarmoederhalskanker en darmkanker kunnen stoppen, volgens onderzoek gepubliceerd in Journal of Agriculture and Food Chemistry.

Een geweldige bron van vleesvrije eiwitten, een halve kop gekookte linzen geeft je je dagelijkse dosis foliumzuur, een B-vitamine die de ongeboren baby van een vrouw beschermt tegen neurale buisdefecten. Een recensie gepubliceerd in Nutrients ontdekte dat kiwi, naast andere vruchten, astma-gerelateerde piepende ademhaling kan verminderen dankzij het hoge vitamine C-gehalte. De volle granen in zemelenvlokken houden je hart in topvorm door ontstekingen en triglyceriden te verminderen, meldt Healthline. Zwarte bonen zitten boordevol eiwitten, vezels en flavonoïden, antioxidanten die uw slagaders helpen ontspannen en buigzaam te blijven.

Een halve kop asperges levert 50% van je dagelijkse botopbouwende vitamine K en een derde van het foliumzuur van je dag. En omdat ze een natuurlijk diureticum zijn, verbiedt het ook een opgeblazen gevoel. Hoewel superfoods eigenlijk niet in staat zijn om te vliegen en ik niet kan beloven dat het eten ervan je supermenselijke krachten zal geven (zoals de enorme krachtboost die spinazie aan Popeye geeft), benadrukken de NHS hun belang bij het voorkomen van langdurige ziekten. Het is misschien niet het beste compliment voor een gesprek, maar het is zeker het perfecte compliment voor veel recepten, zoals deze knoflookrisotto.

Het is een van de meest onmisbare ingrediënten die er zijn en kan zelfs worden gebruikt als rauw superfood in dressings, salsa en boters. Het maakt niet uit wat er eerst kwam, laten we gewoon dankbaar zijn dat kippen eieren leggen. Ze zijn een essentiële bron van eiwitten en als je een nieuwe manier van koken wilt kraken, bekijk dan het recept voor dukkah-gerolde eieren uit het Midden-Oosten. Hoewel het je misschien niet zo sterk maakt als Popeye, is het een rauw superfood voor gewichtsverlies dat ook de voedingsstoffen gaar houdt.

Het past bij alles, van een salade tot een curry, en voegt zeker een leuk tintje toe aan deze curry met zoete aardappel en spinazie. Laat deze niet uit je winkelmandje springen. De olierijke vis geeft je de energie om stroomopwaarts te zwemmen tussen de sterkste. Volg dit recept voor Mexicaanse zalmsteak en je smaakpapillen springen rond als een stel hombres op een mariachi-festival.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required