Wat is het no 1 superfood?

Bosbessen staan bovenaan bijna elke superfoodlijst, maar zowat elke eetbare bes is de status van superfood waard. Hier zijn 16 voedingsmiddelen die misschien de gewaardeerde superfood-titel waardig zijn. Een deel van wat DGLV"s zo super maakt, is hun potentieel om uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, te verminderen (1,. Eieren bevatten twee krachtige antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, waarvan bekend is dat ze het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog beschermen (10, 1.Ondanks de angst rond eierconsumptie en hoog cholesterol, wijst onderzoek op geen meetbare toename van hartaandoeningen of diabetesrisico door het eten van maximaal 6-12 eieren per week (1.eieren kunnen bij sommige mensen „goed HDL-cholesterol” verhogen, wat kan leiden tot een gunstige vermindering van het risico op hartaandoeningen.

Er is meer onderzoek nodig om een definitieve conclusie te trekken (1.Onderzoek geeft aan dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verbeterd diabetesbeheer type 2, evenals verlaagde bloeddruk en cholesterol (1.Regelmatig eten van bonen en peulvruchten kan ook gezond gewichtsbehoud bevorderen, vanwege hun vermogen om gevoelens van volheid te verbeteren (1.Ze bevatten ook verschillende plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress (1.Onderzoek wijst uit dat het eten van noten en zaden een beschermend effect kan hebben tegen hartaandoeningen (1.Interessant, hoewel noten en zaden zijn calorisch dicht, sommige soorten noten zijn gekoppeld aan gewichtsverlies wanneer ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (18, 19, 20). Gefermenteerde, probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals kefir hebben verschillende bijbehorende gezondheidsvoordelen, waaronder verlaagd cholesterol, verlaagde bloeddruk, verbeterde spijsvertering en ontstekingsremmende effecten (21, 22, 2.Onderzoek wijst uit dat knoflook effectief kan zijn bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk, evenals het ondersteunen van immuunfunctie (2.Bovendien kunnen zwavelhoudende verbindingen in knoflook zelfs een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker (2.Het toevoegen van olijfolie aan uw dieet kan ontstekingen en uw risico op bepaalde ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen (26, 27, 2.Gember kan effectief zijn voor het beheersen van misselijkheid en het verminderen van pijn door acute en chronische ontstekingsaandoeningen (29, 30, 3.Het kan ook uw risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, dementie en bepaalde kankers verminderen (32, 33, 3.Zalm is een zeer voedzame vis boordevol gezonde vetten, eiwitten, B-vitamines, kalium en selenium). Het opnemen van zalm in uw dieet kan ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen en u helpen een gezond gewicht te behouden (40). Een potentieel nadeel van het eten van zalm en andere soorten zeevruchten is hun mogelijke besmetting met zware metalen en andere milieuverontreinigende stoffen.

Zalm is een goede bron van veel voedingsstoffen, vooral omega-3-vetzuren. Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen. Ondanks hun zoete smaak verhogen zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel niet zoveel als je zou verwachten. Interessant is dat ze de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kunnen verbeteren bij mensen met diabetes type 2 (4.Voor een optimale gezondheid is het een goed idee om de voedingsmiddelen te kiezen die de meeste voedingsstoffen bevatten).

Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen op aarde. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn. Bessen behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen op aarde.

Hier zijn 11 manieren waarop het eten van bessen je gezondheid kan verbeteren. Zalm is voedzaam, smakelijk, veelzijdig en overal verkrijgbaar. Hier zijn een paar feiten over zalmvoeding en gezondheidsvoordelen. Deze omvatten broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool, boerenkool, koolrabi, mosterdgroenten, radijs en rapen.

Ze zijn een uitstekende bron van vezels, vitamines en fytochemicaliën, waaronder indolen, thiocyanaten en nitrillen, die sommige soorten kanker kunnen voorkomen. De kans is groot dat je nog nooit van Mankai hebt gehoord, oftewel de kleinste groente ter wereld. Ik wist zeker niets van dit kleine superfood totdat Samina Kalloo, RDN, CDN, voedingscommunicatieleider voor Pollock Communications, me op de hoogte bracht van zijn eiwitten- en vitaminepakkingskrachten. Ondanks zijn microgrootte heeft Mankai alle negen essentiële aminozuren, vitamine B, ijzer en meer dan 60 voedingsstoffen, zegt Kalloo.

Jij en je S., O. Kurkuma, een specerij die je waarschijnlijk al in je kast hebt, kan ontstekingen verminderen, het geheugen verbeteren, het risico op sommige chronische ziekten verlagen en vrije radicalen bestrijden (ook bekend als wat bijdraagt aan veroudering), zegt Kalloo. Je bent misschien bekend met tahini als je nachtelijke munchies hummus en pita-chips bevatten. Tahini, een hoofdingrediënt van hummus gemaakt van gemalen sesamzaadjes, vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten, maar heeft zijn weg gevonden naar de gangpaden van Trader Joe's en Whole Foods.

Het kan een beetje verwarrend zijn om erachter te komen wat je precies moet doen met granaatappels of de zaden. Maar hun gezondheidsvoordelen wegen zeker op tegen elke aanhoudende verwarring die je hebt. Als krachtpatser met antioxidanten kunnen granaatappelpitten je cellen beschermen tegen schade en ziekten helpen voorkomen, zegt Golub. Ze zijn rijk aan vezels die de spijsvertering bevorderen, naast het bevatten van vitamine C, vitamine K en folaat, zegt Golub.

Als je lichaam geen zuivelvriendelijke zone is, zijn er nog steeds een heleboel andere gefermenteerde voedingsmiddelen die je in je dagelijkse maaltijden kunt opnemen. Gooi zuurkool in koolsalade of andere gehakte salades. En vergeet augurken niet, die een geweldige aanvulling zijn op sandwiches en salades, beveelt Kalloo aan. Dus, nadat we de volledige lijst met aanvragers hebben doorzocht, hebben we boerenkool gekroond tot het nummer 1 gezondste voedsel dat er is.

Boerenkool heeft het grootste scala aan voordelen, met de minste nadelen wanneer het wordt gestapeld tegen zijn concurrenten. Voor ons is boerenkool echt koning. Lees verder om erachter te komen waarom. Dus boerenkool staat misschien bovenaan de lijst, maar dat betekent niet dat we vanaf nu borden vol boerenkool en niets anders dan boerenkool moeten eten.

Er zijn tal van andere heerlijke en veelzijdige superfoods die we aan ons dieet kunnen toevoegen. Probeer deze geweldige recepten voor nieuwe en opwindende manieren om je spinazie binnen te krijgen. Populair in Oost-%26 Zuid-Aziatische keukens, mosterdgroenten zijn een minder bekende superfood, maar zijn zeker niet minder gezond. Ze zijn een van de beste bronnen van vitamine K, die een cruciale rol speelt bij het voorkomen van bloedstolling en het verbeteren van de gezondheid van hart en botten.

Andere mogelijke voordelen van stapelen op de mosterdgroenten zijn verbeterde immuniteit en gezondheid van het oog. Boerenkool heeft een overvloed aan vezels, antioxidanten, calcium, vitamine C en K, ijzer en meer. Het is allemaal bekend dat ze verschillende gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Diabetespatiënten kunnen veel baat hebben bij het verhogen van hun boerenkoolconsumptie, omdat is aangetoond dat het de productie van gifstoffen vermindert die gepaard gaan met hoge bloedsuikerproblemen.

Boerenkool wordt ook aanbevolen voor het verhogen van uw inname van vezels en kalium, die beide uw cardiovasculaire risico's kunnen verminderen. Ten slotte kan boerenkool zelfs bijdragen aan een gezonde huid en haar. De gezonde portie bètacaroteen betekent dat het bijdraagt aan het onderhoud van onze lichaamsweefsels. Misschien wel het belangrijkste is dat zongedroogde tomaten absoluut heerlijk zijn en goed passen in salades, sandwiches en op pizza's.

Probeer dit gezonde veganistische pizza-recept voor een heerlijke en voedzame traktatie. Artisjokken behoren tot de meest antioxidantrijke groenten die er zijn. Ze zijn heerlijk, vetarm en opgestapeld met vitamines en mineralen zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, fosfor en magnesium. Deze kleine maar machtige groene groenten zijn een vitamine- en eiwitkrachtpatser.

Een portie erwten van driekwart kopje bevat eigenlijk meer eiwitten dan een kwart kopje amandelen of een eetlepel pindakaas, dus zorg ervoor dat je deze kleine eiwitbommen toevoegt aan je maaltijd na de training. Ze zijn ook een machtige portie essentiële vitamine K, ideaal voor het bestrijden van osteoporose. Paprika's zijn echt het veelzijdige superfood. Ze zijn er in allerlei soorten en kleuren, die allemaal hun eigen smaken en toepassingen hebben.

Kleur is zo vaak de manier van de natuur om ons te vertellen dat er goedheid in zit, en paprika's zijn het perfecte voorbeeld. Dus we hebben 10 van de gezondste superfoods behandeld die er zijn. Naar onze mening komt boerenkool bovenaan, maar echt, alle superfoods zijn gelijk gemaakt, dus begin je bord hoog op te stapelen met alles op deze lijst. Let vooral op degenen, zoals boerenkool, die in de kruisbloemige groep zitten (bloemkool, spruitjes, boerenkool, kool, paksoi, rucola), aangezien deze groep voorop loopt als het gaat om gezondste superfoods.

Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt en kimchi namen de eerste plaats in, waarschijnlijk vanwege hun immuun- en darmversterkende voordelen. Volgens onderzoekers van de Stanford School of Medicine verhoogt een dieet dat rijk is aan gefermenteerd voedsel de diversiteit van microbioom en verbetert het de immuunrespons. Om meer gefermenteerd voedsel te eten, probeer dan dit recept voor zelfgemaakte romige yoghurt, of dit recept voor kimchi-koolcakes. Veel experts zijn het erover eens dat het beter is om je te concentreren op het eten van een breed scala aan hele, natuurlijke voedingsmiddelen in het algemeen in plaats van het nieuwste superfood na te jagen.

Met andere woorden, je hoeft niet elke dag quinoa en chiazaad te eten. Ze ruilen voor basis bruine rijst en pindakaas, of havermout en zonnebloempitten, is helemaal geweldig. Het is niet meer het nieuwe kind in de buurt, want dit lid van de koolfamilie wordt al een tijdje erkend als superfood. Linzen zijn een bonafide superfood als er ooit een was, dankzij het vezels- en eiwitgehalte van de peulvrucht levert één gekookte kop 16 gram van de eerste en 18 gram van de laatste.

Hier is alles wat u moet weten, plus een blik op enkele van de meest voedzame en gezondste voedingsmiddelen die bij de superrekening passen. Het punt is dat er geen officiële kwalificaties of cut-offs zijn voor wat telt als superfood versus, nou ja, elk algemeen voedzaam voedsel, geen minimale hoeveelheid antioxidanten die ze moeten bevatten (of enige andere voedingsstof, wat dat betreft). Clark beschouwt heilbot als een superfood omdat het gevuld is met omega-3-vetzuren, eiwitten, B-vitamines, magnesium, kalium en vele andere voedingsstoffen. De regerende superfoodcategorie houdt verband met een verbeterde spijsvertering en verminderde ontstekingen, zegt Kalloo.

Hoewel veel voedingsmiddelen als super kunnen worden omschreven, is het belangrijk om te begrijpen dat er geen enkel voedsel is dat de sleutel is tot een goede gezondheid of ziektepreventie. De voedingsindustrie schenkt het superfood-label aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen met een verondersteld vermogen om de gezondheid positief te beïnvloeden. Kortom, superfoods zijn goed voor je en hele of minimaal bewerkte voedingsmiddelen die net een beetje extra zijn. Bazilian beschouwt voedingsmiddelen zoals yoghurt en kefir als superfoods omdat ze boordevol probiotica zitten om de populatie gezonde microben in je darmmicrobioom te ondersteunen (het ecosysteem van organismen waarvan wordt gedacht dat ze niet alleen je spijsverteringsstelsel beïnvloeden, maar ook je gezondheid op veel manieren).

Met hun titel als de nummer één superfoodtrend voor het vierde jaar op rij, volgens een onderzoek uitgevoerd door Pollock Communications en Today's Dietitian, gaan gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi, augurken, miso en yoghurt nergens heen. Ze zijn niet alleen vol van smaak, ze bevatten ook een krachtige voedingsstoot en zijn een van de superfoods voor gewichtsverlies. Of een voedingsmiddel uiteindelijk aanslaat als superfood, hangt er echt van af of de rest van ons het daarmee eens is. Hoewel superfoods eigenlijk niet in staat zijn om te vliegen en ik niet kan beloven dat het eten ervan je supermenselijke krachten zal geven (zoals de enorme krachtboost die spinazie aan Popeye geeft), benadrukken de NHS hun belang bij het voorkomen van langdurige ziekten.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required