Wat zijn de meest voorkomende superfoods?

Deze omvatten broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool, boerenkool, koolrabi, mosterdgroenten, radijs en rapen. Ze zijn een uitstekende bron van vezels, vitamines en fytochemicaliën, waaronder indolen, thiocyanaten en nitrillen, die sommige soorten kanker kunnen voorkomen. En als extra bonus kun je genieten van ongeveer 1 kopje kersen voor slechts ongeveer 85 calorieën. Het is aangetoond dat de hogere niveaus van flavonoïden in bessen het risico op een hartaanval verlagen.

Een paar algemeen geïdentificeerde superfoodbessen zijn acaibessen, bosbessen, frambozen, zure kersen, veenbessen en gojibessen. Sojabonen hebben een hoge concentratie isoflavonen, een soort fytochemische stof. Fytochemicaliën zijn verbindingen die van nature in planten voorkomen. Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat soja leeftijdsgerelateerd geheugenverlies kan voorkomen.

Soja-isoflavonen kunnen ook botverlies verminderen en de botmineraaldichtheid tijdens de menopauze verhogen, evenals het verminderen van menopauzale symptomen. Thee bevat weinig calorieën, helpt bij hydratatie en is een goede bron van antioxidanten. Catechinen, krachtige antioxidanten die voornamelijk in groene thee voorkomen, hebben gunstige ontstekingsremmende en kankerverwekkende eigenschappen. Een studie gepubliceerd in het Journal of Physiological Anthropology onderzocht de effecten van groene thee, witte thee en waterverbruik op stressniveaus bij 18 studenten.

De studie suggereerde dat zowel groene als witte thee het stressniveau hadden verminderd en dat witte thee een nog groter effect had. Grotere studies zijn nodig om dit mogelijke gezondheidsvoordeel te bevestigen. Groene thee kan ook een anti-artritisch effect hebben door de algehele ontsteking te onderdrukken. Mensen identificeren boerenkool, spinazie, snijbiet, bietengroenten en boerenkool vaak als superfood bladgroenten.

Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine A, C, E en K, en veel B-vitamines. Bladgroenten bevatten ook een overvloed aan carotenoïden, ijzer, magnesium, kalium en calcium. Het hoge omega-3-vetzuurgehalte in zalm en andere vette vis, zoals forel en haring, kan het risico op abnormale hartslagen verminderen, cholesterol verlagen en de groei van arteriële plaque vertragen. Onderzoek heeft uitgewezen dat pure chocolade veel flavonoïden bevat.

Flavonoïden vertonen antioxiderende activiteit, voorkomen coronaire hartziekten en bepaalde soorten kanker en stimuleren het immuunsysteem. Hoewel superfoods eigenlijk niet in staat zijn om te vliegen en ik niet kan beloven dat het eten ervan je supermenselijke krachten zal geven (zoals de enorme krachtboost die spinazie aan Popeye geeft), benadrukken de NHS hun belang bij het voorkomen van langdurige ziekten. Het is misschien niet het beste compliment voor een gesprek, maar het is zeker het perfecte compliment voor veel recepten, zoals deze knoflookrisotto. Het is een van de meest onmisbare ingrediënten die er zijn en kan zelfs worden gebruikt als rauw superfood in dressings, salsa en boters.

Het maakt niet uit wat er eerst kwam, laten we gewoon dankbaar zijn dat kippen eieren leggen. Ze zijn een essentiële bron van eiwitten en als je een nieuwe manier van koken wilt kraken, bekijk dan het recept voor dukkah-gerolde eieren uit het Midden-Oosten. Hoewel het je misschien niet zo sterk maakt als Popeye, is het een rauw superfood voor gewichtsverlies dat ook de voedingsstoffen gaar houdt. Het past bij alles, van een salade tot een curry, en voegt zeker een leuk tintje toe aan deze curry met zoete aardappel en spinazie.

Laat deze niet uit je winkelmandje springen. De olierijke vis geeft je de energie om stroomopwaarts te zwemmen tussen de sterkste. Volg dit recept voor Mexicaanse zalmsteak en je smaakpapillen springen rond als een stel hombres op een mariachi-festival. Ze onthulden ook een lijst van de top 10 superfoods van het jaar, die een duidelijke nadruk legt op plantaardig voedsel dat een groot aantal voedingsvoordelen heeft.

Al eeuwenlang worden paddenstoelen beschouwd als een superfood en worden ze nog steeds gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om het lichaam te reinigen en de levensduur te bevorderen. Superfoods zijn voedingsmiddelen die meestal plantaardig zijn, maar ook sommige vis en zuivelproducten waarvan wordt gedacht dat ze voedingsdicht zijn en dus goed zijn voor de gezondheid. Het is niet meer het nieuwe kind in de buurt, want dit lid van de koolfamilie wordt al een tijdje erkend als superfood. Beperk uw zalmconsumptie om mogelijke negatieve effecten van verontreinigingen die veel voorkomen in vis en zeevruchten te voorkomen.

In de jaren twintig publiceerde de United Fruit Company een reeks kleurrijke advertenties over de gezondheidsvoordelen van bananen, onderzoek waarin de voordelen van bananen werden beschreven, en al snel werd de tropische vrucht het eerste voedsel met het label superfood, volgens de Harvard T. Een andere algemene kritiek op het gebruik van de term superfood is dat, hoewel het voedsel zelf misschien gezond is, de verwerking misschien niet zo is. Als superfood-smoothies jouw ding zijn, moet je deze bessen bij het bos in je blender gooien. Superfoods zijn misschien een goede intrede in gezond eten, en het begrijpen van de voedingswaarde van het voedsel dat je eet kan verhelderend zijn, maar er zijn veel gezonde voedingsmiddelen om te verkennen, zelfs als niemand ze super noemt.

Exotisch fruit wordt al lang vereerd als superfoods vanwege hun voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen. Bosbessen, zalm, boerenkool en acai zijn slechts enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die het superfood-label hebben verzameld. Hier zijn 15 voedingsmiddelen bovenaan de superfoodketen, samen met hun aanbevolen dagelijkse waarden (DV) uit de NIH Dietary Supplement Label Database. Eieren, een relatief goedkope eiwitbron boordevol voedingsstoffen, verdienen zeker hun superfood-status.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required