Wat is het gezondste voedsel ter wereld nummer 1?

Dus, nadat we de volledige lijst met aanvragers hebben doorzocht, hebben we boerenkool gekroond tot het nummer 1 gezondste voedsel dat er is. Boerenkool heeft het grootste scala aan voordelen, met de minste nadelen wanneer het wordt gestapeld tegen zijn concurrenten. Hier zijn de 11 voedingsmiddelen met de meeste voedingsstoffen ter wereld. Zalm en andere vette vissoorten bevatten de meeste omega-3-vetzuren.

Omega-3 vetzuren zijn uiterst belangrijk voor een optimale werking van je lichaam. Ze zijn gekoppeld aan een verbeterd welzijn en een lager risico op veel ernstige ziekten (. Hoewel zalm vooral wordt gewaardeerd om zijn gunstige samenstelling van vetzuren, bevat het ook enorme hoeveelheden andere voedingsstoffen. Een portie wilde Atlantische zalm van 100 gram bevat ongeveer 2,2 gram omega-3 vetzuren, samen met veel hoogwaardige dierlijke eiwitten en voldoende vitamines en mineralen, waaronder grote hoeveelheden magnesium, kalium, selenium en B-vitamines (.

Het is een goed idee om minstens één of twee keer per week vette vis te eten om alle omega-3 vetzuren te krijgen die je lichaam nodig heeft. Studies tonen aan dat mensen die regelmatig vette vis eten een lager risico hebben op hartaandoeningen, dementie, depressie, en vele andere veel voorkomende gezondheidsproblemen (3, 4, 5,. Zalm smaakt goed en is vrij eenvoudig te bereiden. Het geeft je ook de neiging om je vol te voelen met relatief weinig calorieën.

Als je kunt, kies dan voor wilde zalm in plaats van gekweekte. Het is voedzamer, heeft een betere omega-6-omega-3-verhouding en bevat minder snel verontreinigingen (7,. Vette vis zoals zalm zit boordevol nuttige vetzuren, eiwitten, vitamines en mineralen. Het is een goed idee om minstens één keer per week vette vis te eten.

Van alle bladgroenten is boerenkool de koning. Boerenkool kan zelfs gezonder zijn dan spinazie. Beide zijn erg voedzaam, maar boerenkool bevat minder oxalaten, stoffen die mineralen zoals calcium in je darm kunnen binden, waardoor ze niet worden opgenomen (. Boerenkool en andere groenten bevatten ook veel verschillende bioactieve verbindingen, waaronder isothiocyanaten en indool-3-carbinol, waarvan is aangetoond dat ze kanker bestrijden in reageerbuis- en dierstudies (11, 1.Kale is een van de meest voedselrijke groenten die je kunt eten, met grote hoeveelheden vitamines, mineralen en potentieel kankerbestrijdende verbindingen.

Er zijn duizenden verschillende plantensoorten in de oceaan, waarvan sommige zeer voedzaam zijn. Meestal worden ze gezamenlijk zeewier genoemd (1) Zeewier is populair in gerechten zoals sushi. Veel sushi-gerechten bevatten een soort zeewier dat bekend staat als nori, dat wordt gebruikt als eetbare verpakking. In veel gevallen is zeewier nog voedzamer dan landgroenten.

Het bevat bijzonder veel mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium en mangaan (1.Het zit ook boordevol verschillende bioactieve verbindingen, waaronder fycocyaninen en carotenoïden). Sommige van deze stoffen zijn antioxidanten met krachtige ontstekingsremmende eigenschappen (1.Maar zeewier schittert echt in het hoge gehalte aan jodium, een mineraal dat je lichaam gebruikt om schildklierhormonen aan te maken. Gewoon een paar keer per maand een hoog jodiumrijk zeewier zoals kelp eten, kan je lichaam alle jodium geven die het nodig heeft. Als je de smaak van zeewier niet lekker vindt, kun je het ook in supplementvorm innemen.

Gedroogde kelptabletten zijn erg goedkoop en zitten boordevol jodium. Knoflook is echt een geweldig ingrediënt. Het bevat veel vitamine C, B1 en B6, evenals calcium, kalium, koper, mangaan en selenium (1.Knoflook bevat ook veel nuttige zwavelverbindingen zoals allicine. Veel onderzoeken suggereren dat allicine en knoflook de bloeddruk kunnen verlagen, evenals het totale en LDL (slechte) cholesterol.

Het helpt ook om HDL (goed) cholesterol te verhogen, waardoor het risico op hartaandoeningen mogelijk wordt verminderd (17, 18, 19, 20). Knoflook heeft ook verschillende kankerbestrijdende eigenschappen. Sommige oudere studies suggereren dat mensen die veel knoflook eten een veel lager risico hebben op verschillende veel voorkomende kankers, vooral kankers van de dikke darm en maag (21, 2.Rauwe knoflook heeft ook aanzienlijke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen (23, 2.Knoflook is zowel lekker als gezond). Het is zeer voedzaam en bevat bioactieve stoffen die ziektebestrijdende eigenschappen hebben bevestigd.

Veel zeedieren bevatten veel voedingsstoffen, maar schaaldieren behoren misschien wel tot de meest voedzame van allemaal. Mosselen, oesters, sint-jakobsschelpen en mosselen zijn vaak geconsumeerde soorten schaaldieren. Slechts 100 gram levert 600% van de ADH voor zink, 200% van de ADH voor koper en grote hoeveelheden vitamine B12, vitamine D en verschillende andere voedingsstoffen (2.Hoewel schaaldieren tot's werelds meest voedzame voedingsmiddelen behoren, consumeren de meeste mensen ze zelden. Schelpdieren zijn enkele van de meest voedzame dieren die in de zee worden aangetroffen.

Ze bevatten zeer veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en zink. Aardappelen bevatten veel kalium, magnesium, ijzer, koper en mangaan. Ze bevatten ook vitamine C en de meeste B-vitamines (2.Ze bevatten een klein beetje van bijna elke voedingsstof die je nodig hebt. Er zijn verslagen van mensen die lange tijd van niets anders dan aardappelen leven.

Aardappelen zijn ook een van de meest vullende voedingsmiddelen. Toen onderzoekers de verzadigingswaarden van verschillende voedingsmiddelen vergeleken, scoorden gekookte aardappelen hoger dan elk ander gemeten voedsel (2.Als je aardappelen na het koken laat afkoelen, vormen ze ook resistent zetmeel, een vezelachtige substantie met veel krachtige gezondheidsvoordelen (2.Aardappelen bevatten een klein beetje van bijna elke voedingsstoffen die je nodig hebt. Ze zijn ongelooflijk vullend en kunnen grote hoeveelheden resistent zetmeel leveren. Van alle organen is de lever verreweg de meest voedzame.

De lever is een opmerkelijk orgaan met honderden functies die verband houden met metabolisme. Een van de functies is om belangrijke voedingsstoffen op te slaan voor de rest van je lichaam. Eén keer per week lever eten is een goede manier om ervoor te zorgen dat u optimale hoeveelheden van deze vitale voedingsstoffen binnenkrijgt. Lever is een zeer voedzaam orgaanvlees dat grote hoeveelheden B-vitamines en andere gezonde stoffen bevat.

Sardines zijn kleine, vette vis die heel gegeten kan worden. Aangezien de organen meestal de meest voedzame delen van een dier zijn, is het niet verwonderlijk dat hele sardines erg voedzaam zijn. Ze bevatten een klein beetje van bijna elke voedingsstof die je lichaam nodig heeft (3.Net als andere vette vis bevatten ze ook erg veel hart-gezonde omega-3-vetzuren. Kleine, vette vis zoals sardines worden meestal heel gegeten, dus je consumeert de organen, botten en andere voedzame delen.

Ze zitten boordevol krachtige antioxiderende stoffen, waaronder anthocyanen en verschillende andere plantaardige verbindingen, waarvan sommige de bloed-hersenbarrière kunnen passeren en beschermende effecten op je hersenen kunnen uitoefenen (3.Een studie wees uit dat bosbessen het geheugen bij oudere volwassenen verbeterden (3.Een andere studie wees uit dat zwaarlijvig mannen en vrouwen met het metabool syndroom hadden een verlaagde bloeddruk en verminderde markers van geoxideerd LDL (slecht) cholesterol na toevoeging van bosbessen aan hun dieet (3.Deze bevinding is in overeenstemming met onderzoeken die aantonen dat bosbessen de antioxidantwaarde van uw bloed verhogen (3.Meerdere testbuis- en dierstudies suggereren ook dat bosbessen kanker kunnen helpen bestrijden (36, 37, 3.Het eten van matige hoeveelheden cholesterol verhoogt het LDL (slechte) cholesterol in uw bloed niet (3.Eierdooiers zitten boordevol vitamines, mineralen en verschillende krachtige voedingsstoffen, waaronder choline (40). Ze bevatten veel luteïne en zeaxanthine, antioxidanten die je ogen kunnen beschermen en het risico op oogziekten zoals cataract en maculaire degeneratie kunnen verminderen (4.Eieren bevatten ook hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten). Verschillende onderzoeken suggereren dat ze kunnen helpen bij gewichtsverlies (42, 4.Het zit boordevol vezels, ijzer, magnesium, koper en mangaan) (4.In feite toonde een studie aan dat cacao en pure chocolade hoger scoorden in antioxidanten dan enig ander geteste voedsel, waaronder bosbessen en acaibessen (4.Meerdere studies bij mensen suggereren dat pure chocolade krachtige gezondheidsvoordelen heeft, waaronder een verbeterde bloedstroom, lagere bloeddruk, verlaagd geoxideerd LDL-cholesterol en verbeterde hersenfunctie (48, 49, 50). Zorg ervoor dat je pure chocolade krijgt met minimaal 70% cacaogehalte.

De beste bevatten 85% cacao of meer. Voedingsrijke voedingsmiddelen zijn rijk aan voedingsstoffen in verhouding tot hun caloriegehalte. Deze omvatten verschillende gezonde voedingsmiddelen zoals hele groenten, fruit, cacao, zeevruchten, eieren en lever. Magnesium is een zeer belangrijke voedingsstof waar de meeste mensen niet genoeg van krijgen.

Hier zijn 10 magnesiumrijke voedingsmiddelen die ook supergezond zijn. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar sommige onderscheiden zich van de rest. Hier zijn 14 van de gezondste groenten die er zijn. Wat je eet, beïnvloedt veel aspecten van gezondheid, waaronder je huid.

Hier zijn 12 voedingsmiddelen en dranken om aan uw dieet toe te voegen voor een betere gezondheid van de huid. Eieren behoren tot de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Hier zijn de top 10 gezondheidsvoordelen van het eten van eieren, ondersteund door de wetenschap. Bij bijna elke voedingsstof kunnen tekorten aan voedingsstoffen voorkomen, maar sommige zijn waarschijnlijker dan andere.

Hier zijn 7 ongelooflijk veel voorkomende tekorten aan voedingsstoffen. Dit is een gedetailleerd artikel over boerenkool en de gezondheidsvoordelen ervan. Boerenkool is eigenlijk een van de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Citroenen worden in de gezondheidsindustrie algemeen beschouwd als's werelds gezondste voedsel.

De zure vrucht is een alkaliserend powerfood; ze hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen zelfs helpen de groei van kankercellen te remmen. Ze helpen zowel de lever als de darmen en hebben ook dezelfde hoeveelheid vitamine C als een sinaasappel. Dus, als de wereld je citroenen geeft, zeg dan bedankt en voeg een plakje toe aan wat water en geniet. Drink dagelijks 8 tot 12 kopjes water.

Eet minstens drie tot vier keer per week donkergroene groenten. Goede opties zijn broccoli, paprika's, spruitjes en bladgroenten zoals boerenkool en spinazie. Eet minstens twee of drie keer per dag volle granen. Zoek naar volkorenmeel, rogge, havermout, gerst, amarant, quinoa of een meergranen.

Een goede bron van vezels bevat 3 tot 4 gram vezels per portie. Een geweldige bron bevat 5 of meer gram vezels per portie. Probeer twee tot drie porties vis per week te eten. Een portie bestaat uit 3 tot 4 gram gekookte vis.

Goede keuzes zijn zalm, forel, haring, blauwvis, sardines en tonijn. Mannen en vrouwen tussen 19 en 50 jaar hebben 1000 milligram calcium per dag nodig en 1200 milligram als 50 jaar of ouder. Eet drie tot vier keer per dag calciumrijk voedsel zoals magere of magere zuivelproducten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required